Pekarna Pečjak je družinsko podjetje katerega začetki segajo v leto 1972, ko je njen ustanovitelj gospod Stanislav Pečjak ustanovil obrat za proizvodnjo keksov. Danes, z več kot štiridesetletno tradicijo proizvodnje visoko kakovostnih prehrambnih izdelkov, Pekarna Pečjak z letnim prometom 51,9 milijonov evrov v 2022, zaposluje 364 ljudi.

Podjetje vodijo člani druge generacije družine Pečjak, ki skrbijo za ohranjanje vrednot družinskega podjetništva, za visoko kakovost surovin ter vrhunski okus izdelkov. V osrčju našega dela je vedno človek – kot zaposleni, kot naš kupec in kot del skupnosti, v kateri delujemo.

Prodajni program obsega

  • zamrznjene gotove jedi in priloge,
  • sveže in zamrznjeno pecivo in testa,
  • testenine,
  • sveži kruh in pekovske izdelke,
  • sveže slaščice,
  • potice in
  • keksi.

V proizvodnih enotah na Škofljici in v Trzinu letno proizvedemo 10.000 ton izdelkov. Pekarna Pečjak je

  • vodilni slovenski proizvajalec zamrznjenih izdelkov iz listnatega, listnato-kvašenega, vlečenega in krompirjevega testa ter
  • eden največjih proizvajalcev bureka v EU (letna proizvodnja bureka 2.300 ton).

Poleg Slovenije je podjetje s svojimi izdelki prisotno še na trgih Hrvaške, Italije, Avstrije, Nemčije, Švice, Nizozemske, Velike Britanije, Švedske, Črne Gore, Madžarske, Češke in Slovaške.

Izbira visoko kakovostnih sestavin je osnova za izdelavo vseh izdelkov. Pri nas ni prostora za nadomestke temveč le naravne sestavine, kot so sveža skuta, smetana in jabolka, prav tako tudi kakovostno meso, jajca in orehi. Izdelki Pekarne Pečjak imajo bogat nadev, vsebujejo le jajca talne reje, prednost dajemo tudi lokalno pridelanim sestavinam. Pri razvoju novih izdelkov se izogibamo nepotrebnim dodatkom, našim kupcem želimo ponuditi visoko kakovostne in okusne izdelke. Kakovost izdelkov potrjujejo tudi zlata odličja za odlične pekovske izdelke, ki jih vsako leto podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije in katerih prejemnik je tudi Pekarna Pečjak.

Sledimo trendom, spremenjenim potrošnim navadam naših kupcev in skrbimo za kupce z zdravstvenimi omejitvami. Zato razvijamo specialne linije izdelkov: eko/bio, vegansko, izdelki brez jajc in mleka,…

Z mislijo, da bi našim kupcem olajšali pripravo okusnega toplega obroka vsak dan, smo izdelke zasnovali tako, da omogočajo hitro pripravo.

Širina prodajnega programa, razvejana mreža prodajnih mest ( 20 lastnih trgovin, 22 potujočih trgovin ter prodajna mesta večine trgovcev in bencinskih servisov) in močna lastna distribucija našim partnerjem zagotavljajo zaupanje v odličnost izdelkov in storitev Pekarne Pečjak.

*Naslovna fotografija je last družbe Ernst & Young Slovenija.