Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico
Pistacijevi roglički za celo družino

Pistacijevi rogljički – za vso družino

Ste tudi vi navdušeni nad pistacijo? Še posebej nad pistacijevimi rogljički? Pa jih nikoli ni dovolj? Imamo sladko rešitev! Za vas smo pripravili družinsko pakiranje zamrznjenih pistacijevih rogljičkov, da jih bo vedno dovolj in bodo vedno pri roki. Priprava doma je enostavna, izdelek priročen, užitek pa zagotovljen. Preverite nasvete za pripravo in preizkusite trendovski recept za pistacijevo ledeno kavo s pistacijevim rogljičkom.

Nasveti za pripravo rogljičkov doma

Priprava rogljičkov doma je sila enostavna:

  • V zamrzovalniku vaše trgovine poiščite pakiranje pistacijevih rogljičkov Pekarne Pečjak (720g- 8 kosov)
  • Poljubno število rogljičkov vzemite iz embalaže, položite na namaščen ali s peki papirjem obložen pekač.
  • Pazite, da bo razmik med rogljički vsaj 3 cm, saj bodo ob tajanju narasli.
  • Pustite, da se odtajajo – 30 do 60 minut. Nestrpnost se ne izplača, če boste upoštevali predpisan čas, bodo lepše vzhajali, se razslojili in bolj bodo puhasti.
  • Pecite v vnaprej ogreti pečici pri 180 do 190 stopinj 17 do 20 minut.

Še nekaj trikov:

  • Če boste rogljičke pred peko obilno poškropili z vodo, se bodo lepše spekli in bodo bolj rahli.
  • Rogljičev ne pecite na prenizki temperaturi ali v neogreti pečici- upoštevajte navodila na embalaži – saj se v tem primeru ne bodo lepo razslojili in bodo ostali nizki.

Pistacija- zanimiva dejstva

Pistacija je orešček, ki je v zadnjem času zares doživel pravi preporod. Če smo jih prej radi grizljali slane ob gledanju televizije ali aktivnostih na prostem, so zdaj vedno pogostejša sestavina tudi naših sladic.

Za vas smo pripravili dva zanimiva recepta, še prej pa nekaj zanimivih dejstev o pistaciji:

Pistacija je drevo, ki zraste vse do 10 metrov visoko. Izvira iz jugozahodne Azije, posamezne sorte pa uspevajo tudi pri nas in prenesejo do -20 stopinj . Za gojenje doma boste potrebovali moško in žensko rastlino, moška služi za oplojevanje, plodove pa daje le ženska rastlina. Pistacije v resnici niso pravi oreščki, ampak gre za koščičasti plod. Tradicionalno so se na vzhodu uporabljale za pripravo baklav, sladoleda in v drugih sladicah.

S pistacijami je povezana zanimiva legenda, ki pravi, da če zaljubljenci pod čpistacijo poslušajo odpiranje oreščkov, to prinaša srečo. Pistacija se namreč ko je zrela odpira s posebnim zvokom. (Vir: Pistacija – Wikipedija, prosta enciklopedija (wikipedia.org))

Neoluščena pistacija

Za konec 2 recepta:
Pistacijev rogljiček s pistacijevo ledeno kavo & Pistacijeve rolice

Za sladek zaključek pa preverite še dva recepta, v katerih kraljuje pistacija.

Enega je naša Evita pripravila z rogljičkom, drugi pa je variacija na priljubljene cimetove rolice.

Pa dober tek!

Evitin recept s pisatcijevimi rolicami

Morda vas zanima tudi:

barvanje-velikonocnih-jajck-v cebulni-lupini

Velika noč – praznik okusov in običajev

Spoznajte velikonočne običaje, najpogostejše sestavine velikonočnih jedi in kulinarične posebnosti slovenskih pokrajin. Povsod po Sl...

Nagradna igra

NAGRADNA IGRA – Od Miklavža do božiča

Naša ambasadorka Evita Antončič vam bo v decembru pripravila nekaj receptov za navdih v kuhinji. Spremljanje in sodelovanje pa vam lah...

banner-piscancji-burek

Tudi pot do zmage gre skozi želodec

Spoznajte najnovejšo kulinarično mojstrovino – piščančji burek iz 100% slovenskega mesa, uradni burek slovenske odbojkarske reprezenta...

Prejem nagrade za kakovost - 18 zlatih odličij Pekarni Pečjak

18 x zlati, 5x zvezde odlične kakovosti

Z najvišjimi priznanji stroke nagrajena kakovost je spodbuda za nadaljevanje našega poslanstva: ponuditi našim kupcem samo najboljše. ...