Preskoči na vsebino

Košarica

5 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

36,95 

Do brezplačne dostave manjka še 23,05 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Bananin puding z vanilijevimi rogljiči

Skoraj vsi imamo radi tiramisu. In skoraj vsi radi v kavo pomakamo vanilijeve piškote. Evita je iz vanilijevih rogljičev in kave ustvarila unikaten recept za bananin puding. Bananin puding po pripravi malce spominja na tiramisu. Ni ga težko pripraviti in vredno ga je preizkusiti, sploh če so vam v hladilniku ostale banane.

Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
bananin-puding-z-vanilijevimi-rogljici

Sestavine

vanilijevi rogljiči Pekarne Pečjak

350 g

turška kava

200 ml

mleko

480 ml

sladkor

75 g

koruzni škrob (gustin ali maizen)

60 g

sok ene limone

vaniljeva pasta

1 čajna žlička vaniljeve paste

rumenjaki

4

maslo

40 g

banane

2-3

grenek kakav za posip

1 zvrhana jedilna žlica

Video recept

1

Skuhamo kremo:   Vse sestavine, razen rumenjakov zmešamo skupaj. Mešamo tako dolgo, da ni več grudic. Zavremo mleko, nato temperiramo rumenjake in jih dodamo k ostalim sestavinam.

Nasvet: k rumenjakom dodamo par žlic vroče kreme in jih šele nato dodamo h kremi. S tem preprečimo ,da bi rumenjaki zakrknili.

2

Banane spasiramo in jih dodamo h kremi.

3

Piškote pomakamo v kavo in jih zlagamo v posodo, na njih namažemo kremo. To ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Po vrhu posipamo kakav.