Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

Do brezplačnega izdelka Drobni polži - 250 g manjka še 80,00 €.

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Borovničev štrudelj s timijanom in limonino lupinico

Pravi ponos vsake gospodinje je domač "štrudl" ali zavitek. Če obvladate pripravo vlečenega testa, je tradicionalni štrudl s katerimkoli nadevom zares enostavno pripraviti. Enostavna pa je priprava štrudla lahko tudi, če ne znate ali ne utegnete pripraviti svojega testa. Vlečeno testo Pekarne Pečjak vam bo prihranilo čas, zavitek pa bo še vedno domačega okusa. Le še nadev pripravite. Evita vam tokrat predstavlja aromatično, presenetljivo mešanico borovnic in timijana, ki arome borovnic povzdigne do pravih gurmanskih nebes. Najlepše diši, ko pride iz pečice: zlato hrustljava skorjica in sočen, aromatičen nadev. Postrezite ga še toplega, s kepico sladoleda ali žlico stepene smetane.

Čas priprave:
60 minut (20 min priprave, 40 min peke)
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
8 porcij

Sestavine

Vlečeno testo Pekarne Pečjak

500 g (1 zavitek)

borovnice - sveže ali zamrznjene

400 g

sladkor

2 jedilni žlici

koruzni škrob

1 jedilna žlica

svež timijan - lističi

1 jedilna žlica

sol

ščep

lupinica ene limone

sok ene limone

maslo

100 g

drobtine

2 jedilni žlici

sladkor v prahu

po želji in okusu

sladka smetana

po želji in okusu

Video recept

1

Sladkor z limonino lupinico “premasiramo” med prsti.

2

V kozici zmešamo borovnice, sladkor z lupinico, škrob, timijan, sol in limonin sok.

3

Kuhamo 10 minut, da se zgosti. Ohladimo.

4

Testo razgrnemo, premažemo z maslom, potresemo z drobtinami.

5

Po testu razporedimo nadev, previdno in tesno zvijemo, konce zapremo.

6

Položimo na pekač, testo na več mestih prebodemo in premažemo z maslom.

7

Pečemo 35–40 minut pri 180 °C.

8

Ohladimo, narežemo in postrežemo s smetano in sladkorjem v prahu.

EVITIN NAMIG: Sladkor in limonino lupinico vedno “premasiramo”, da sprostimo eterična olja. Štrudelj pred peko “prepikamo”, da para uhaja izpod skorje in ostane hrustljav.

Rada uporabim kar vlečeno testo Pekarne Pečjak. Ker je tanko in že pripravljeno, je rezultat hitro pripravljen, a domač štrudelj.