Idrijski žlikrofi malo drugače (s testom za pico)
Žlikrofi malo drugače: jesenska različica s krompirjevim nadevom, bučnim prelivom in ajdovimi kokicami.
Ko se dnevi krajšajo in v zraku zadiši po jeseni, je čas za tople, domače jedi, ki razvajajo dušo in brbončice. Tokrat predstavljamo recept, ki združuje tradicijo slovenskih žlikrofov s sodobnim pridihom – hitro in preprosto različico z vnaprej pripravljenim testom za pico Pekarne Pečjak, a z ohranjenim domačim krompirjevim nadevom.
Namesto težavnega valjanja in gnetenja testa si prihranite čas, okus pa ostaja avtentičen. Žlikrofi so postreženi z osvežilno jesensko solato, bogatim bučnim prelivom in presenetljivim dodatkom – hrustljavimi ajdovimi kokicami, ki poskrbijo za popoln kontrast v teksturi.
Ta recept je kot nalašč za vse, ki si želite jesenskega udobja na krožniku, pa tudi za tiste, ki bi radi presenetili goste z izvirno jedjo, ki spoštuje tradicijo, a diha v koraku s časom.