Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

10,10 

Do brezplačne dostave manjka še 49,90 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Lečin curry s kruhovimi cmoki

Enolončnice imamo radi. Pogrejejo nas od znotraj navzven, saj poleg krepke nasitnosti dajejo tudi občutek domačnosti. Recept za lečin curry prinaša še nekoliko drugačen okus. Leča v njej v celoti nadomesti meso s svojo hranljivostjo in obiljem beljakovin, eksotične začimbe pa ji dajo globok okus in vas izdatno ogrejejo. Zaradi dodanega kokosovega mleka je lepo svilnata in gostljata. K takšni enolončnici se neverjetno dobro priležejo domači kruhovi cmoki. Pečjakovi so narejeni iz namensko spečenega kruha, svežih jajc in začimb. Že pripravljeni v zamrzovalniku pa so tudi lahko vedno pri roki.

Čas priprave:
45 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
lecin-curry-s-kruhovimi-cmoki

Sestavine

čebula

1

kruhovi cmoki Pekarna Pečjak

1 paket

česen

3 stroki

svež ingver

približno 1cm korenine

začimbna mešanica za curry/curry pasta

1 jedilna žlica

leča

200 g

paradižnikova passata

200 g

kokosovego mleko

200 g ali ena konzerva

olivno olje

2 jedilni žlici

mleta kumina

1 čajna žlička

svež koriander (ali peteršilj)

dve vejici

Video recept

1

Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo cel česen, ingver in nekaj časa pražimo, nato  ingver in česen odstranimo. Dodamo začimbe, paradižnikovo passato in lečo.

2

Zalijemo z vodo, kokosovim mlekom in kuhamo, dokler se leča ne skuha.

3

Medtem v vreli slani vodi skuhamo kruhove cmoke po navodilu na embalaži.

4

Kruhove cmoke postrežemo z omako iz leče. Na koncu posujemo s svežim koriandrom in na vrh stisnemo malo limoninega soka.