Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

3,20 

Do brezplačne dostave manjka še 56,80 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Mediteranska solata z jajčnimi širokimi rezanci

V vročih dneh in ko si zaželimo nekaj lažjega, vedno prija solata. Recept za mediteransko solato s testeninami, ki ga je pripravila Evita, pa je primeren tudi za piknike. Čeprav je solata brez mesa, je zaradi jajčnih rezancev nasitna, hranljiva in dovolj lahkotna za poletne dni. Okusite harmonijo mediteranskih okusov! V aromatičnem prelivu so združene hrustljave pinjole, sočne olive in sušeni paradižniki. Svežino pa solati dajejo sveža kumara in listi mlade špinače.

Čas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije

Sestavine

jajčni široki rezanci Pekarna Pečjak

300 g

črne ali zelene olive-razkoščičene

150 g

mlada špinača

4 pesti

sveža kumara

1

pinjole

100 g

sušeni paradižniki

100 g

balzamični kis

2 jedilni žlici

med

1 čajna žlička

Video recept

1

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.

2

Olive narežemo na majhne kolobarje, kumare pa na palčke.

3

Pinjole na suho prepražimo v ponvi, da zadišijo. Pazimo, da se ne zažgejo.

4

Pripravimo preliv: v blenderju zmiksamo sušene paradižnike, balzamični kis in med. Po potrebi dodamo malo vode.

NAMIG: Čeprav je sicer “greh” kuhane testenine spirati s tekočo vodo, je pri tem receptu to potrebno. Sicer se bodo testenine, ko se ohladijo, zlepile. Zato jih po kuhanju dobro sperite s hladno vodo in odcedite/osušite.

Recept je pripravila Evita Antončič, finalistka showa Masterchef Slovenije 2022.