Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

55,30 

Do brezplačne dostave manjka še 4,70 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom

Orehovi štruklji so ena slovenskih klasik. Polni in aromatični nam najbolj dišijo v mrzlih dneh. Evita jih je pripravila kot osvežilno sladico, saj jih je dopolnila s svežino jabolčnega sorbeta. Priprava domačega jabolčnega sorbeta je enostavna, zanj ne potrebujete nobenih posebnih sestavin. Če si sorbet naredite na zalogo, v zamrzovalniku pa imate vsaj zavitek orehovih štrukljev, vas tudi nenapovedani obiski ne morejo več presenetiti. V tem primeru bo izvirna sladica pripravljena kot bi trenil.

Čas priprave:
45 minut (čas za zamrzovanje sladoleda ni vštet)
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
5 porcij
Orehovi štruklji

Sestavine

Orehovi štruklji Pekarne Pečjak

1 zavitek

jabolka (granny smith ali zlati delišes)

5

sladkor

250 g

voda

250 ml

limona

2

drobtine

maslo

50 g

cimet

čajna žlička

vanilija

čajna žlička

Video recept

1

Zavremo sladkor in vodo, dodamo cimet in vanilijo.

2

Prelijemo čez narezana jabolka, dodamo sok dveh limon in naribamo njuno lupinico.

3

Vse dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in zamrznemo- najbolje kar čez noč ali vsaj 6 ur.

4

Štruklje skuhamo po navodilih na embalaži, potresemo z maslenimi drobtinicami in postrežemo s sorbetom.