Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

4,30 

Do brezplačne dostave manjka še 55,70 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Pistacijeve rolice

Če so vas obnorele cimetove rolice, potem morate poizkusiti tudi Evitino izpeljanko - pistacijeve rolice. Kar dve najbolj priljubljeni sladici, združeni v eno. Ne, ne boste potrebovali kvasa in ni nujno, da ste vešči priprave kvašenega testa. Pripravo smo si poenostavili - uporabili smo zamrznjeno testo za pizzo.

Čas priprave:
1 ura
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
6 porcij
pistacijeve-rolice

Sestavine

Testo za pizzo Pekarne Pečjak

4 hlebčki

pistacijev namaz

400 g

oluščene pistacije

150 g

jajce

1

mleko

3 žlice

kremni sir

200 g

sladkor v prahu

200 g

Video recept

1

Testo odtajamo – lahko čez noč v hladilniku ali 2-3 ure na sobni temperaturi.

2

Ko je testo odtajano, združimo 4 hlebčke in jih razvaljamo na približno 0,5 cm debeline.

3

Premažemo s pistacijevim namazom, potresemo s pistacijami in zavijemo v “rolado”.

4

Rolado narežemo na enako široke polžke.

5

Zložimo jih v pekač, obložen s peki papirjem.

6

V posodici zmešamo razžvrkljano jajce in mleko.

7

Rolice s to zmesjo premažemo in pečemo na 185 ° C približno 25 minut.

8

Ko so rolice pečene, zmešamo kremni sir in sladkor v prahu. Premažemo jih z zmesjo in potresemo s pistacijami.