Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado

Cmoki so jed, ki nas pomirja in marsikoga popelje v otroštvo, v babičino kuhinjo, kjer je dišalo po sadju in krompirju, ki se je kuhal v loncu za cmoke. Cmoki so lahko vedno pri roki, ko nam zadiši nekaj sladkega. In cmoki so lahko tudi osnova za bolj modne in vznemirljive sladice. Tale recept za pistacijeve cmoke s kadaifom je seveda namenjen vsem, ki radi klasiko poizkusite tudi na nov način. Že pripravljene pistacijeve cmoke lahko priročno hranite na zalogo v domačem hladilniku in jih pripravite na svoj način. Mi smo jih nadgradili s popularnim kadaifom in temno čokolado. Nastala je trend sladica, ki jo morate poizkusiti.

Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2-4 porcije
Pečjakovi cmoki s pistacijevim nadevom

Sestavine

Cmoki s pistacijevim nadevom Pekarne Pečjak

500 g (1 zavitek)

maslo

50 g

kadaif

100 g

vaniljev sladkor

1 zavitek

drobljene pistacije

50 g

mleko ali smetana

1 jedilna žlica

Video recept

1

Na ponvi stopimo maslo, dodamo kadaif in vanilijev sladkor ter pražimo, dokler kadaif ne postane zlato rjave barve.

2

Cmoke s pistacijevim nadevom skuhamo po navodilih na embalaži in jih odcedimo.

3

Skuhane cmoke povaljamo v kadaifu.

4

Nad soparo ali v mikrovalovni pečici stopimo temno čokolado z malo mleka ali smetane, da dobimo gladek preliv.

5

Cmoke prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo z zdrobljenimi pistacijami za še več hrustljavosti.