Preskoči na vsebino

Košarica

2 izdelka

Trenutni znesek košarice*:

13,60 

Do brezplačne dostave manjka še 46,40 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Raca z rezanci na azijski način

Brez race ni martinove pojedine. Pa tudi na kak drugi dan bi si jo lahko privoščili. Kuharska mojstrica Evita Antončič je raco pripravila na priljubljen, azijski način. Račje meso v kombinaciji z okusi ingverja, sliv, sojine omake, pomaranč in eksotičnih začimb navduši. Priprava je preprosta. Evita vam razkrije tudi nekaj nasvetov za pripravo račjega mesa. Raco je postregla z jajčnimi rezanci in mešano zelenjavo.

Čas priprave:
45 minut
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
4 porcije
raca-z-rezanci-na-azijski-nacin

Sestavine

široki rezanci Pekarne Pečjak

300 g

rdeče zelje

½ glave

sezamovo olje

100 ml

sojina omaka

18 jedilnih žlic

med

2 jedilni žlici

suhe slive/ slivova marmelada

3 kom ali 1 jedilna žlica

sok pomaranče

½

rižev kis

2 jedilni žlici

sezam

1 čajna žlička

rdeča paprika

1 kos

rumena paprika

1 kos

račja prsa

2 kosa (približno 400 g

mlada čebula

manjši šop

česen

1 strok

gustin

1 čajna žlička

ingver

1 kos

Video recept

1

Najprej račja prsa dobro osušimo, dan ali dva prej jih lahko že posolimo in jih pustimo v hladilniku, da se dobro osušijo.

2

Zelenjavo narežemo na čim tanjše trakce.

3

Testenine kuhamo 3 minute manj, kot piše na embalaži.

4

Sezamovo olje močno segrejemo in najprej popražimo malo čebule, česna in dva koščka ingverja. Ingver odstranimo in na hitro popražimo zelenjavo. Dodamo rezance in zalijemo z omako (9 žlic sojine omake, 1 žlica riževega kisa, 2 žlici medu).

5

V kozico damo 1 žlico slivove marmelade ali 3 suhe slive, preostalih 9 žlic sojine omake, sok polovice pomaranče, žlico riževega kisa, približno 100ml vode in žličko gustina. Zavremo, da se zgosti in zmiksamo s paličnim mešalnikom.

6

Račja prsa v ponev položimo s stranjo, kjer je koža. Ko se koža zapeče, prsi obrnemo. Ko račka dobi lepo barvo, jo damo v pečico in jo pečemo do središčne temperature 54 °C. Pustimo, da počiva vsaj 5 minut.

7

Rezance damo na krožnik, prsa narežemo, čez prelijemo omako in posujemo s sezamom.