Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

Do brezplačnega izdelka Drobni polži - 250 g manjka še 80,00 €.

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Skleda slovenskih okusov

Jesen je čas toplih, domačih jedi, ki nas spomnijo na bogastvo slovenskih okusov. Evita tokrat predstavlja nekaj preprostega, a zelo domačega – Skledo slovenskih okusov. Glavna zvezda je ribana kaša Pekarne Pečjak, ki se popolno dopolnjuje s kislo repo, kranjsko klobaso in svežo solato iz radiča. Rezultat je barvita, polna in hranljiva skleda, ki bo navdušila vsakega ljubitelja slovenskih jedi. Pri kuhanju se je Eviti pridružil tudi direktor, Silvester Pečjak, ki tudi sam prisega na dobrote iz slovenske kulinarične tradicije

Čas priprave:
45 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji

Sestavine

Ribana kaša Pekarna Pečjak

160 g

Kranjska klobasa

1 par

kisla repa

200 g

ocvirkova mast

1/2 jedilne žlice

česen

2 stroka

sesekljana bučna semena

2 jedilni žlici

radič

1/2 manjše glave

drobnjak

večji šopek

svež peteršilj

večji šopek

nemleta gorčica

1 jedilna žlica

olivno olje

1 čajna žlička

kis

1 čajna žlička

sol

po okusu

poper

po okusu

hren

1 jedilna žlica

Video recept

1

Pripravimo solato: Radič narežemo na tanke trakove, dodamo nasekljan drobnjak in peteršilj, solimo in popramo. Prelijemo z olivnim oljem, kisom in žlico nemlete gorčice. Dobro premešamo in postavimo na hladno, da se okusi povežejo

2

Kuhamo klobaso: V vreli vodi skuhamo kranjsko klobaso do mehkega. Vodo, v kateri se je kuhala, prihranimo.

3

Kuhamo ribano kašo: V isti vodi, v kateri se je kuhala klobasa, skuhamo ribano kašo po navodilih na embalaži. Kaša bo tako prevzela prijetno aromo klobase.

4

Pražimo repo: V manjši ponvi raztopimo ocvirkovo mast, dodamo nasekljan česen in pražimo, da zadiši. Dodamo kislo repo in jo pražimo približno 20 minut, da se zmehča in razvije bogat okus.

5

Pripravimo hrenov preliv: V manjši skledi zmešamo kislo smetano, hren in čajno žličko kisa. Po potrebi rahlo solimo

6

Postrežemo: V rustikalno skledo najprej naložimo ribano kašo, ob strani solato z radičem, v sredini praženo kislo repo. Klobaso narežemo in razporedimo po vrhu, vse skupaj pa potresemo z bučnimi semeni in prelijemo z hrenovim prelivom.

NAMIG: Že pripravljena Pečjakova ribana kaša omogoča hitro in enostavno pripravo. Narejena je iz kakovostne durum moke in svežih jajc iz hlevske reje, se ne razkuha in je vedno pri roki za hitre domače obroke.