Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

Do brezplačnega izdelka Palačinke - 500 g manjka še 80,00 €.

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Smrečica iz sirovih ocvrtkov

Naš zadnji adventni recept je tu – in tokrat smo praznike dobesedno postavili na pekač. Ocvrtki, stopljen sir, rdeči okraski in zeleni posip… praznična smrečica, ki je tako prikupna, da je skoraj ne bi pojedli. Skoraj. Naj ta jed pričara toplino doma, počasne večere in skupne trenutke! Srečno!

Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij

Sestavine

ocvrtki Pekarne Pečjak

500 g ( 1 zavitek)

nariban sir (edamec, gauda, mozzarella)

200 g

paprika, koruza, drobnjak

za okrasitev

češnjev paradižnik, granatno jabolko, različna sveža zelišča

za okrasitev

feta sir

50 g

Video recept

1

Sirove ocvrtke Pekarne Pečjak še zamrznjene razporedimo po večjem pekaču, obloženem s peki papirjem. Razporedimo jih v obliki smrečice.

2

Smrečico potresemo z naribanim sirom in okrasimo s poljubnimi dodatki. Bolj kot bodo pisani, lepša bo smrečica na pogled. Evita je uporabila rdečo papriko, koruzo in drobnjak. Lahko izberete tudi na kolobarje narezane olive,  kapre, paprike drugih barv… Prepustite se svoji domišljiji.

 

3

Smrečico pečemo v vnaprej ogreti pečici, pri 190 stopinjah, 15-20 minut, oziroma toliko dolgo, da se sir lepo stopi.

4

Ko je smrečica pečena, jo potresemo še z narezanim češnjevim paradižnikom, nadrobljenim feta sirom in svežimi zelišči. Po želji ocvrtke postrežemo z različnimi omakami (guacamole, nacho ipd).