Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

6,30 

Do brezplačne dostave manjka še 53,70 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Suši z zelenjavnimi polpeti

Pripravljeni na suši večer s preobratom? Pripravljate sushi večer, pa so med vabljenimi tudi vegetarijanci? Evita v tem primeru predlaga, da namesto surovih rib v glavno vlogo postavite hrustljave zelenjavne polpete! Čeprav se sliši nenavadno, so polpeti odličen nadomestek, ki preseneti in navduši. Sveža kumara, riž in čisto posebna ponzu omaka poskrbijo za pravo eksplozijo okusov. Preizkusite še sami recept za sushi z zelenjavnim preobratom! Hrustljavo, sočno, sveže- popolna izbira za vegetarijance, radovedne gurmane in vse, ki ste v kuhinji radi ustvarjalni.

Čas priprave:
90 minut
Zahtevnost:
Zahtevno
Število porcij:
4 porcije

Sestavine

zelenjavni polpeti Pekarna Pečjak

4 -5 kosov

nori alge

6 listov

riž za sushi

200 g

sushi kis

60 ml

sol

2 ščepa

sveža kumara

1 večja

sojina omaka

60 ml

sok ene pomaranče

Video recept

1

Zelenjavne polpete pripravimo po navodilih na embalaži ter jih odstavimo, da se ohladijo.

2

Sushi riž pod mrzlo vodo dobro operemo (vsaj 3-krat). Dobro ga ocedimo in ga damo v kozico, kjer se bo kuhal. Vode dodamo toliko, da za 1,5 cm prekrije riž.

3

Riž kuhamo na visokem ognju, dokler voda ne zavre. Nato ogenj zmanjšamo na minimum, kozico pokrijemo in kuhamo približno 12 minut. Nato ga odstavimo in pokritega pustimo vsaj še 10 minut.

4

Sushi kis prelijemo čez riž ter temeljito in nežno premešamo. NAMIG: če nimate sushi kisa, ga lahko nadomestite s 55 ml riževega kisa, ki ga zmešate z eno čajno žličko sladkorja.

5

Na nori alge razporedimo ohlajen sushi riž, nato na trakove narezane polpete in na dolge palčke narezano kumaro. Zavijemo v zavitke in narežemo.

6

Ponzu omaka: za ponzu omako zmešamo sojino omako in sok ene pomaranče. Ta bo jedi dodala še nekaj svežine in novo dimenzijo okusov.

EVITIN NAMIG: zelenjavni polpeti so odlična zamenjava za surove ribe, če imate s prijatelji sushi večer in so med vami tudi vegetarijanci. Ker so polpeti zunaj hrustljavi, notri pa sočni, so dobra alternativa za kozice v tempuri.

Recept je pripravila Evita Antončič, finalistka showa Masterchef Slovenije 2022.