Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

2,60 

Do brezplačne dostave manjka še 57,40 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo

Takosi so odličen in priljubljen prigrizek in kot nalašč za vrtne zabave in piknike. Ampak kaj, če vas preseneti družba in na zalogi nimate tortilj zanje? Evita vam v tem receptu za takose pokaže, kako lahko koruzno tortiljo nadomestite kar z vlečenim testom. Priprava je sila enostavna. Evita jih je napolnila s sočno in mehko trgano govedino, domačo salso in priljubljeno mehiško solato pico de gallo. Osvežilna salsa kombinira svežino paradižnika, pikantnost čebule, sočnost limete in aromatična zelišča v popolno harmonijo okusov. Zagotavljamo, da bo v vaši kuhinji zadišalo po mehiški hrani, ki bo všeč prav vsem.

Čas priprave:
2-3 ure
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
4 porcije

Sestavine

Trgana govedina

goveje meso (stegno, telečji rep ali osso bucco)

400 g

čebula

2

česen

4 stroki

goveja jušna osnova

400 ml

olje

1 jedilna žlica

timijan (posušen)

1 jedilna žlica

svež rožmarin

1 vejica

sol

poper

Rdeča salsa

paradižnik

2

rumena čebula

1

čili

1

sok 1 limete

svež koriander ali peteršilj

šopek

sol

poper

Solata pico de gallo

paradižnik

2

rdeča čebula

1

sok 1 limete

svež koriander

sol

poper

Takosi

sveže vlečeno testo

200 g

olje za premaz

Video recept

1

Meso narežemo na kocke, prav tako čebulo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, meso, česen, jušno osnovo, timijan, rožmarin, sol in poper.

2

Pokrito kuhamo na nizkem ognju približno 2–2,5 uri, da se meso zmehča.

3

Medtem pripravimo salso: po želji na hitro ožgemo paradižnik, čebulo in čili na plamenu (ali izpustimo ta korak). Vse sestavine zmiksamo v blenderju in damo v hladilnik.

4

Pripravimo pico de gallo: vse sestavine drobno narežemo in premešamo, shranimo v hladilnik.

5

Ko je meso mehko, pokrov s posode odstranimo in kuhamo, dokler večina tekočine ne povre. Nato meso natrgamo in vrnemo v omako.

6

Vlečeno testo razpremo na pult in izrežemo kroge (cca 10 cm). Zložimo jih čez obrnjen pekač za mafine, da dobimo obliko “lupinice”. Premažemo z oljem. Pečemo 5–10 min na 170 °C (brez ventilacije), da lepo porjavijo.

7

Sestavimo takose: najprej nadevamo meso, nato salso, na koncu dodamo pico de gallo. Po želji začinimo in okrasimo s koriandrom in rezino limete.