
Ajdovi rogljiči z orehi
Rogljič, ki preseneti s kombinacijo okusa ajde in hrustljavih koščkov orehov.
Premium izdelek med rogljiči, ki bo navdušil bolj zahtevne kupce in vegane.
✔ pravi orehi, brez nadomestkov
Priprava:
15-17 min (180-200 °C)
40-60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjen izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom ekstrudata ajdove moke in orehov, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin in E471, aroma, konzervans: E202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E306 in E304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), ekstrudat ajdove moke (11 %), OREHI (6 %), sladkor, kvas, PŠENIČNI gluten, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob). Lahko vsebuje oreške, sojo, sezam, mleko, jajca.
Priporočamo
Iz embalaže vzamete toliko rogljičkov, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
15-17 min (180-200 °C)
40-60 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (15–17 minut). Servirajte kot sladico.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjen izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom ekstrudata ajdove moke in orehov, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin in E471, aroma, konzervans: E202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E306 in E304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), ekstrudat ajdove moke (11 %), OREHI (6 %), sladkor, kvas, PŠENIČNI gluten, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob). Lahko vsebuje oreške, sojo, sezam, mleko, jajca.
Peka v pečici
15-17 min (180-200 °C)
40-60 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (15–17 minut). Servirajte kot sladico.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.