Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Ajdovi štruklji s skuto – palice

Slovenska tradicija, slovenski okusi, pripravljeno po tradicionalnih receptih naših babic.

rinfuza 8 kg (13 x cca. 600 g)
Cena / kg: 7,51

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

25-30 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

SKUTNI nadev (min. 60 %) (SKUTA (min. 81 %), JAJCA, PŠENIČNI zdrob, koruzni škrob, jodirana sol), ajdovo testo (40 %) (PŠENIČNA bela moka, voda, ajdova moka (min. 18 %), JAJCA, PŠENIČNI gluten, sončnično olje, sladkor, kvas, jodirana sol). Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
671 kJ/159 kcal
Maščobe
2,3 g
Od tega nasičene maščobe
0,7 g
Ogljikovi hidrati
22 g
Od teh sladkorji
2,6 g
Prehranske vlaknine
1,3 g
Beljakovine
12 g
Sol
0,07 g

Priprava

Kuhanje v kropu

25-30 min

V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.

Kuhanje na sopari

25-30 min

Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

SKUTNI nadev (min. 60 %) (SKUTA (min. 81 %), JAJCA, PŠENIČNI zdrob, koruzni škrob, jodirana sol), ajdovo testo (40 %) (PŠENIČNA bela moka, voda, ajdova moka (min. 18 %), JAJCA, PŠENIČNI gluten, sončnično olje, sladkor, kvas, jodirana sol). Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Kuhanje v kropu

25-30 min

V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.

Kuhanje na sopari

25-30 min

Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Korenčkovi štruklji - palice
    Preberi več

    Korenčkovi štruklji – palice

    rinfuza 8 kg (13 x cca. 600 g)

    Redna cena: 49,60 

    Cena / kg:/ kg: 6,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Vzhajani orehovi štruklji
    Preberi več

    Vzhajani orehovi štruklji

    500 g

    Redna cena: 5,60 

    Cena / kg:/ kg: 11,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Domači skutni štruklji
    Preberi več

    Domači skutni štruklji

    500 g

    Redna cena: 4,95 

    Cena / kg:/ kg: 9,90
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ajdovi štruklji z orehi
    Preberi več

    Ajdovi štruklji z orehi

    1 kg

    Redna cena: 10,30 

    Cena / kg:/ kg: 10,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka