Veganski izdelki
Veganski izdelki

Ajdovi štruklji z lešnikovo kremo

Zanimiva kombinacija ajde, lešnikov in čičerike.
Za vse ljubitelje štrukljev in novih okusov.
✔100 % veganski izdelek

500 g
Cena / kg: 11,60

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Veganski izdelki
Veganski izdelki

Priprava:

30-40 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

LEŠNIKOV nadev 50 % (nadev iz čičerike (voda, čičerikina moka 17,1 %, sončnično olje, jodirana sol, mlečnokislinske bakterije), LEŠNIKOVA krema 33% (LEŠNIKI 100 %), voda, sladkor, koruzni škrob, citrusove vlaknine), PŠENIČNA bela moka, voda, ajdova moka 8,7 %, PŠENIČNI gluten, sladkor, rafinirano sončnično olje, kvas, jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1180 KJ/282 kcal
Maščobe
13 g
Od tega nasičene maščobe
1,2 g
Ogljikovi hidrati
32 g
Od teh sladkorji
6,8 g
Prehranske vlaknine
3,2 g
Beljakovine
7,6 g
Sol
0,50 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko štrukljev, kolikor jih nameravate pripraviti (2 kosa na osebo za samostojno jed, 1 kos, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Kuhanje v kropu

30-40 min

V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 30-40 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.

Kuhanje na sopari

30-35 min

Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 30-35 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.

Peka v pečici

30-40 min (180-200 °C)

Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač. Pečico segrejte na 180–200 °C in pecite štruklje 30–40 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo, posladkane pa kot sladico.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

LEŠNIKOV nadev 50 % (nadev iz čičerike (voda, čičerikina moka 17,1 %, sončnično olje, jodirana sol, mlečnokislinske bakterije), LEŠNIKOVA krema 33% (LEŠNIKI 100 %), voda, sladkor, koruzni škrob, citrusove vlaknine), PŠENIČNA bela moka, voda, ajdova moka 8,7 %, PŠENIČNI gluten, sladkor, rafinirano sončnično olje, kvas, jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam.

Kuhanje v kropu

30-40 min

V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 30-40 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.

Kuhanje na sopari

30-35 min

Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 30-35 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.

Peka v pečici

30-40 min (180-200 °C)

Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač. Pečico segrejte na 180–200 °C in pecite štruklje 30–40 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo, posladkane pa kot sladico.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Vzhajani orehovi štruklji
    Preberi več

    Vzhajani orehovi štruklji

    500 g

    Redna cena: 5,60 

    Cena / kg:/ kg: 11,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ajdovi štruklji z orehi
    Preberi več

    Ajdovi štruklji z orehi

    1 kg

    Redna cena: 10,30 

    Cena / kg:/ kg: 10,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Korenčkovi štruklji - palice
    Preberi več

    Korenčkovi štruklji – palice

    rinfuza 8 kg (13 x cca. 600 g)

    Redna cena: 49,60 

    Cena / kg:/ kg: 6,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Domači skutni štruklji
    Preberi več

    Domači skutni štruklji

    500 g

    Redna cena: 4,95 

    Cena / kg:/ kg: 9,90
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka