Priprava:
30-40 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
LEŠNIKOV nadev 50 % (nadev iz čičerike (voda, čičerikina moka 17,1 %, sončnično olje, jodirana sol, mlečnokislinske bakterije), LEŠNIKOVA krema 33% (LEŠNIKI 100 %), voda, sladkor, koruzni škrob, citrusove vlaknine), PŠENIČNA bela moka, voda, ajdova moka 8,7 %, PŠENIČNI gluten, sladkor, rafinirano sončnično olje, kvas, jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko štrukljev, kolikor jih nameravate pripraviti (2 kosa na osebo za samostojno jed, 1 kos, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje v kropu
30-40 min
V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 30-40 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.
Kuhanje na sopari
30-35 min
Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 30-35 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.
Peka v pečici
30-40 min (180-200 °C)
Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač. Pečico segrejte na 180–200 °C in pecite štruklje 30–40 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo, posladkane pa kot sladico.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
LEŠNIKOV nadev 50 % (nadev iz čičerike (voda, čičerikina moka 17,1 %, sončnično olje, jodirana sol, mlečnokislinske bakterije), LEŠNIKOVA krema 33% (LEŠNIKI 100 %), voda, sladkor, koruzni škrob, citrusove vlaknine), PŠENIČNA bela moka, voda, ajdova moka 8,7 %, PŠENIČNI gluten, sladkor, rafinirano sončnično olje, kvas, jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam.
Kuhanje v kropu
30-40 min
V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 30-40 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.
Kuhanje na sopari
30-35 min
Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 30-35 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.
Peka v pečici
30-40 min (180-200 °C)
Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač. Pečico segrejte na 180–200 °C in pecite štruklje 30–40 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo, posladkane pa kot sladico.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.