
Priprava:
4 min
Opis izdelka
Sušene pirine testenine, ki jih je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PIRIN zdrob*, voda. Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca. *iz kontrolirane ekološke pridelave.
Priporočamo
Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče polširokih rezancev (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).
Priprava
Kuhanje
4 min
V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite rezance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 4 minute, drugače nekoliko dlje. Ko so rezanci kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Sušene pirine testenine, ki jih je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PIRIN zdrob*, voda. Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca. *iz kontrolirane ekološke pridelave.
Kuhanje
4 min
V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite rezance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 4 minute, drugače nekoliko dlje. Ko so rezanci kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.