Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Francoski rogljiči s čokoladno-lešnikovim nadevom

Prava izbira, ko si zaželite sladico iz kvašenega listnatega testa z odličnim čokoladnim nadevom z lešniki.
✔ praženi lešniki v nadevu

900 g
Cena / kg: 9,11

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

12-17 min (180-200 °C)

15-20 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, čokoladno – LEŠNIKOV nadev 14 % (sladkor, rastlinske maščobe (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), JAJCA, kvas, sladkor, LEŠNIKI 1 %, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1567 kJ / 375 kcal
Maščobe
21 g
Od tega nasičene maščobe
9,2 g
Ogljikovi hidrati
39 g
Od teh sladkorji
8,4 g
Prehranske vlaknine
2,2 g
Beljakovine
6,6 g
Sol
0,80 g

Priporočamo

Iz embalaže vzamete toliko rogljičkov, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

12-17 min (180-200 °C)

15-20 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (90g, 110g – 15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (90g – 12–15 minut, 110g – 14–17 minut). Servirajte kot sladico.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, čokoladno – LEŠNIKOV nadev 14 % (sladkor, rastlinske maščobe (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), JAJCA, kvas, sladkor, LEŠNIKI 1 %, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.

Peka v pečici

12-17 min (180-200 °C)

15-20 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (90g, 110g – 15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (90g – 12–15 minut, 110g – 14–17 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Vzhajani francoski rogljiči
    Preberi več

    Vzhajani francoski rogljiči

    rinfuza 72 x 70 g

    Redna cena: 30,24 

    Cena / kg:/ kg: 6,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Francoski rogljiči z mareličnim nadevom
    Preberi več

    Francoski rogljiči z mareličnim nadevom

    900 g

    Redna cena: 7,70 

    Cena / kg:/ kg: 8,56
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Mini francoski rogljički s čokoladno-lešnikovim nadevom
    Preberi več

    Mini francoski rogljički s čokoladno-lešnikovim nadevom

    510 g

    Redna cena: 4,90 

    Cena / kg:/ kg: 9,61
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kraljeve štručke fit
    Preberi več

    Kraljeve štručke fit

    rinfuza 60 x 70 g

    Redna cena: 29,40 

    Cena / kg:/ kg: 7,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka