Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Francoski rogljiči s kaljenimi semeni

Obogaten francoski rogljič, ki se ponaša s prehransko trditvijo Vir prehranske vlaknine. Odličen za prigrizke z namazi ali kot sendvič.
✔ dodana lanena, sončnična in kaljena semena rži
✔ z dodatkom rženega kislega testa za daljšo svežino

rinfuza 70 x 90 g
Cena / kg: 7,11

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

13-15 min (180-200 °C)

15-20 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašeno listnatega testa s, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), fermentirano zrno RŽ-i 8 % (RŽ, voda), JAJCA, laneno seme 3 %, sončnično seme 2 %, MASLO, kvas, sladkor, suho RŽENO kislo testo (RŽENA moka, mlečno – kislinske bakterije), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g pripravljenega izdelka
Energijska vrednost
1396 kJ/334 kcal
Maščobe
17 g
Od tega nasičene maščobe
7,8 g
Ogljikovi hidrati
35 g
Od teh sladkorji
3,0 g
Prehranske vlaknine
3,9 g
Beljakovine
7,3 g
Sol
0,78 g

Priprava

Peka v pečici

13-15 min (180-200 °C)

15-20 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Postrezite kot prigrizek ali prilogo.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašeno listnatega testa s, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), fermentirano zrno RŽ-i 8 % (RŽ, voda), JAJCA, laneno seme 3 %, sončnično seme 2 %, MASLO, kvas, sladkor, suho RŽENO kislo testo (RŽENA moka, mlečno – kislinske bakterije), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

13-15 min (180-200 °C)

15-20 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Postrezite kot prigrizek ali prilogo.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Ajdovi rogljiči z orehi
    Preberi več

    Ajdovi rogljiči z orehi

    800 g

    Redna cena: 9,30 

    Cena / kg:/ kg: 11,63
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni francoski rogljiči PREMIUM
    Preberi več

    Masleni francoski rogljiči PREMIUM

    70 x 70 g

    Redna cena: 58,80 

    Cena / kg:/ kg: 12,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kraljeve štručke fit
    Preberi več

    Kraljeve štručke fit

    rinfuza 60 x 70 g

    Redna cena: 29,40 

    Cena / kg:/ kg: 7,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Mini francoski rogljički s čokoladno-lešnikovim nadevom
    Preberi več

    Mini francoski rogljički s čokoladno-lešnikovim nadevom

    510 g

    Redna cena: 4,90 

    Cena / kg:/ kg: 9,61
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka