Francoski rogljiči s kaljenimi semeni
Obogaten francoski rogljič, ki se ponaša s prehransko trditvijo Vir prehranske vlaknine. Odličen za prigrizke z namazi ali kot sendvič.
✔ dodana lanena, sončnična in kaljena semena rži
✔ z dodatkom rženega kislega testa za daljšo svežino
Priprava:
13-15 min (180-200 °C)
15-20 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašeno listnatega testa s, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), fermentirano zrno RŽ-i 8 % (RŽ, voda), JAJCA, laneno seme 3 %, sončnično seme 2 %, MASLO, kvas, sladkor, suho RŽENO kislo testo (RŽENA moka, mlečno – kislinske bakterije), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priprava
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
15-20 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Postrezite kot prigrizek ali prilogo.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašeno listnatega testa s, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), fermentirano zrno RŽ-i 8 % (RŽ, voda), JAJCA, laneno seme 3 %, sončnično seme 2 %, MASLO, kvas, sladkor, suho RŽENO kislo testo (RŽENA moka, mlečno – kislinske bakterije), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
15-20 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Postrezite kot prigrizek ali prilogo.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.