Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Francoski rogljiči z vanilijevim nadevom

Priljubljen vaniljev nadev, ki se kar topi v ustih. Privoščite si razvajanje za zajtrk, prigrizek med dnevom ali večerjo.

rinfuza 56 x 90 g
Cena / kg: 6,89

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

12-14 min (170-190 °C)

10-15 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, vanilijev nadev 14 % (voda, glukozni sirup, sladkor, modificiran škrob, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 516, palmova maščoba, stabilizator: E460, jodirana sol, barvilo: E 160a, konzervans: E202, kislina: E575, aroma, emulgator: E435), JAJCA, sladkor, kvas, izboljševalec za proizvodnjo zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNA moka, sredstvo proti strjevanju: E 170, emulgator: E 472e, PŠENIČNI gluten, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 341, neaktivni kvas, encim, sredstvo za obdelavo moke: E 300), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), posip: koruzni koncentrat. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1417 kJ/339 kcal
Maščobe
17 g
Od tega nasičene maščobe
8,1 g
Ogljikovi hidrati
39 g
Od teh sladkorji
7,5 g
Prehranske vlaknine
1,2 g
Beljakovine
5,8 g
Sol
0,71 g

Priprava

Peka v pečici

12-14 min (170-190 °C)

10-15 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–190 °C in dajte peči (12–14 minut). Servirajte kot sladico.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, vanilijev nadev 14 % (voda, glukozni sirup, sladkor, modificiran škrob, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 516, palmova maščoba, stabilizator: E460, jodirana sol, barvilo: E 160a, konzervans: E202, kislina: E575, aroma, emulgator: E435), JAJCA, sladkor, kvas, izboljševalec za proizvodnjo zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNA moka, sredstvo proti strjevanju: E 170, emulgator: E 472e, PŠENIČNI gluten, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 341, neaktivni kvas, encim, sredstvo za obdelavo moke: E 300), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), posip: koruzni koncentrat. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.

Peka v pečici

12-14 min (170-190 °C)

10-15 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–190 °C in dajte peči (12–14 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Masleni francoski rogljiči s pistacijevim nadevom
    Preberi več

    Masleni francoski rogljiči s pistacijevim nadevom

    720 g

    Redna cena: 8,95 

    Cena / kg:/ kg: 12,43
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni francoski rogljiči PREMIUM
    Preberi več

    Mini masleni francoski rogljiči PREMIUM

    1 kg

    Redna cena: 9,45 

    Cena / kg:/ kg: 9,45
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Temni francoski rogljiči
    Preberi več

    Temni francoski rogljiči

    rinfuza 56 x 90 g

    Redna cena: 31,36 

    Cena / kg:/ kg: 6,22
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Francoski rogljiči s šunko in sirom
    Preberi več

    Francoski rogljiči s šunko in sirom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 55,30 

    Cena / kg:/ kg: 7,90
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka