Priprava:
12-14 min (170-190 °C)
10-15 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, vanilijev nadev 14 % (voda, glukozni sirup, sladkor, modificiran škrob, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 516, palmova maščoba, stabilizator: E460, jodirana sol, barvilo: E 160a, konzervans: E202, kislina: E575, aroma, emulgator: E435), JAJCA, sladkor, kvas, izboljševalec za proizvodnjo zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNA moka, sredstvo proti strjevanju: E 170, emulgator: E 472e, PŠENIČNI gluten, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 341, neaktivni kvas, encim, sredstvo za obdelavo moke: E 300), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), posip: koruzni koncentrat. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.
Priprava
Peka v pečici
12-14 min (170-190 °C)
10-15 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–190 °C in dajte peči (12–14 minut). Servirajte kot sladico.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, vanilijev nadev 14 % (voda, glukozni sirup, sladkor, modificiran škrob, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 516, palmova maščoba, stabilizator: E460, jodirana sol, barvilo: E 160a, konzervans: E202, kislina: E575, aroma, emulgator: E435), JAJCA, sladkor, kvas, izboljševalec za proizvodnjo zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNA moka, sredstvo proti strjevanju: E 170, emulgator: E 472e, PŠENIČNI gluten, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 341, neaktivni kvas, encim, sredstvo za obdelavo moke: E 300), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), posip: koruzni koncentrat. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.
Peka v pečici
12-14 min (170-190 °C)
10-15 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–190 °C in dajte peči (12–14 minut). Servirajte kot sladico.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.