Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Jajčni jušni valjani rezanci

V goveji juhi veljajo za eno od najbolj priljubljenih slovenskih jedi.
✔ pripravljeni po tradicionalni metodi
✔ ročno zlaganje in rahljanje med postopkom sušenja
✔ valjanje namesto stiskanja testa za boljšo strukturo testa

400 g
Cena / kg: 8,13

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

2-3 min

Opis izdelka

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1636 kJ/387 kcal
Maščobe
3,7 g
Od tega nasičene maščobe
1,1 g
Ogljikovi hidrati
71 g
Od teh sladkorji
1,2 g
Prehranske vlaknine
3,4 g
Beljakovine
16 g
Sol
0,10 g

Priporočamo

Na osebo skuhajte: za zakuho za pest jušnih rezancev (15 g), za prilogo slabo prgišče (80 g), za glavno jed pa dobro prgišče (100 g).

Priprava

Kuhanje

2-3 min

Jušne rezance stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minute) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite rezance v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minute, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Po kitajsko

Pripravite jih z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odcedite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Recepti

Čebulna juha s piščančjim mesom in valjanimi jušnimi rezanci

V hladnih dneh nam prijajo jedi na žlico. Posebno priljubljene so aromatične in krepkejše enolončnice, ki razvajajo s toploto, okusom in nas zazibljejo v prijeten občutek ugodja. Evita predstavlja recept za aromatično čebulno juho. Polnost arome ji dodaja piščanec. Je krepka in izdatna, saj ji gostljatost podari še zakuha- valjani jušni rezanci. Ker ni čisto običajna in vsakdanja juha, je primerna izbira tudi za praznične jesenske in zimske obede.

Preberi več

Čas priprave:

60 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

4-6 porcij

Goveja juha z valjanimi rezanci

Kar nekako velja, da nedeljsko kosilo brez domače goveje juhe ni popolno. Vsaka gospodinja ima svoj recept, navadno gre iz roda v rod, in vse so prepričane, da je ta edini pravi. In tudi je.
Goveja juha nas spominja na dom, otroštvo in pravi okus je tisti, kot smo ga vajeni.
Kljub vsemu pa velja nekaj preprostih pravil, ki jih upoštevajo vse gospodinje.
1. Meso vedno damo v hladno vodo. Tako se bo okus mesa počasi sproščal vanjo in juha bo imela poln, bogat okus.
2. Juha naj vre počasi, komaj vidno.
3. Dobra juha se kuha dolgo. Za opoldansko kosilo je lonec potrebno pristaviti že ob zajtrku.
Preverite Evitin recept za domačo govejo juho po receptu njene babice. Vanjo lahko zakuhamo različne zakuhe, Evita je uporabila valjane jušne rezance Pekarne Pečjak. Lahko jih zakuhate kar neposredno v juho, ne da bi ta postala motna. Skrivnost je v pšeničnem zdrobu in jajcih, iz katerih so narejene. Pa dober tek!

Preberi več

Čas priprave:

4 ure 15 min

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

8 porcij

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Kuhanje

2-3 min

Jušne rezance stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minute) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite rezance v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minute, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Po kitajsko

Pripravite jih z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odcedite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Polširoki rezanci
    Preberi več

    Polširoki rezanci

    2 kg

    Redna cena: 10,70 

    Cena / kg:/ kg: 5,35
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Eko temni polži
    Preberi več

    Eko temni polži

    2 kg

    Redna cena: 9,70 

    Cena / kg:/ kg: 4,85
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Drobni polži
    Preberi več

    Drobni polži

    250 g

    Redna cena: 2,00 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Eko polširoki pirini rezanci
    Preberi več

    Eko polširoki pirini rezanci

    1 kg

    Redna cena: 9,30 

    Cena / kg:/ kg: 9,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka