Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Kmečki ajdovi svaljki

Samostojna jed ali priloga, dobra alternativa
ajdovim žgancem. Narejeni brez krompirja.

400 g
Cena / kg: 12,38

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

5-7 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz ajdovega ekstrudata in pšenične bele moke, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Voda, ajdov ekstrudat 28 %, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, sončnično olje, koruzni škrob, riževa moka, jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
794 kJ/189 kcal
Maščobe
6,6 g
Od tega nasičene maščobe
1,1 g
Ogljikovi hidrati
26 g
Od teh sladkorji
0,6 g
Prehranske vlaknine
1,2 g
Beljakovine
6,1 g
Sol
1,24 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko svaljkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 svaljkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 svaljkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale svaljke shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Kuhanje v kropu

5-7 min

V dovolj velikem loncu, da bodo svaljki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, stresite notri zamrznjene svaljke. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje (5–7 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Kuhanje na sopari

5-7 min

V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj stresite svaljke. Kuhate 5–7 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Peka v ponvi

8-10 min

Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut” in med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje

4-6 min

Zamrznjene svaljke stresite v vroče olje in jih cvrite do zlato rumene barve (4–6 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Pomešajte

Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Recepti

Svaljki s piščancem in jurčki

Svaljki so resnično vsestranski: prilegajo se k skoraj vsem omakam, zato jih obožujemo, ko želimo v pomanjkanju časa pripraviti okusno kosilo. Z lahkoto pa so tudi osnova za bolj prefinjeno jed, ki se je lahko lotite ob koncu tedna.
V tem receptu je Evita za osnovo uporabila ajdove kmečke svaljke in jih spojila s piščancem in jurčki. Sladek, aromatičen okus ajde se namreč odlično ujame z zemeljskim okusom svežih jurčkov.
Evita je za jurčke pripravila posebno omako, ki je iz gob izvabila vse bogate okuse.

Preberi več

Čas priprave:

1 ura

Zahtevnost:

Srednje zahtevno

Število porcij:

4 porcije

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami

Recept za ajdove svaljke malo drugače! Ajda, tipična rastlina slovenske kulinarike, se dobro spaja tako s slanimi kot sladkimi jedmi. Ajdove svaljke smo v tem receptu uporabili za pripravo sladice. Evita je svaljke popekla na maslu in jih postregla s skutinim kremnim nadevom in jagodami. Jagode lahko zamenjate tudi za drugo sezonsko sadje. Preprosta in izvirna sladica z malo sestavinami, ki jo morate poizkusiti.

Preberi več

Čas priprave:

30 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

4 porcije

Hitro zamrznjen izdelek iz ajdovega ekstrudata in pšenične bele moke, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Voda, ajdov ekstrudat 28 %, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, sončnično olje, koruzni škrob, riževa moka, jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.

Kuhanje v kropu

5-7 min

V dovolj velikem loncu, da bodo svaljki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, stresite notri zamrznjene svaljke. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje (5–7 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Kuhanje na sopari

5-7 min

V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj stresite svaljke. Kuhate 5–7 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Peka v ponvi

8-10 min

Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut” in med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje

4-6 min

Zamrznjene svaljke stresite v vroče olje in jih cvrite do zlato rumene barve (4–6 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Pomešajte

Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Kmečki rženi svaljki
    Preberi več

    Kmečki rženi svaljki

    1 kg

    Redna cena: 6,00 

    Cena / kg:/ kg: 6,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ocvrtki s sirom
    Preberi več

    Ocvrtki s sirom

    500 g

    Redna cena: 4,10 

    Cena / kg:/ kg: 8,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kmečki koruzni svaljki
    Preberi več

    Kmečki koruzni svaljki

    1 kg

    Redna cena: 6,00 

    Cena / kg:/ kg: 6,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Krompirjevi svaljki s skuto
    Preberi več

    Krompirjevi svaljki s skuto

    500 g

    Redna cena: 3,40 

    Cena / kg:/ kg: 6,80
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka