Priprava:
5-7 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjen izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, koruzni zdrob 6 %, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma in repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol, riževa moka. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko svaljkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 svaljkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 svaljkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale svaljke shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje v kropu
5-7 min
V dovolj velikem loncu, da bodo svaljki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, stresite notri zamrznjene svaljke. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje (5–7 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Kuhanje na sopari
5-7 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj stresite svaljke. Kuhate 5–7 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut” in med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje
4-6 min
Zamrznjene svaljke stresite v vroče olje in jih cvrite do zlato rumene barve (4–6 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Koruzni svaljki iz pečice v Mornay omaki
Svaljki so najboljši v kombinaciji z omakami. Skoraj vse se jim podajo, v tokratnem receptu pa jih bomo v omaki še zapekli. Omaka, ki jo je Evita pripravila za praznične dni, je klasika francoske kuhinje. Omaka Mornay je bešamelna omaka z dodatkom aromatičnih vrst sira. Jed je enostavna za pripravo, pripravite pa jo v samo eni ponvi. Tako se boste izognili tudi pomivanju in čas lažje posvetili druženju!
Preberi večČas priprave:
40 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij

Caprese solata s popečenimi svaljki
Ta preprosti recept vsebuje vse, kar imamo radi: sočne paradižnike, kremasto mocarelo in hrustljavo zapečene koruzne svaljke. Primeren je za hitro kosilo ali lahko večerjo. Še zlasti, če ste ljubitelj znane caprese solate. Ta tradicionalna italijanska solata je sestavljena iz mocarele, sočnih paradižnikov, bazilike in oljčnega olja. V tem receptu pa je osnova za nekoliko drugačno jed. Evita jo je dopolnila s popečenimi svaljki – nastala je lahka in hkrati dovolj izdatna samostojna jed.
Preberi večČas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
Hitro zamrznjen izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, koruzni zdrob 6 %, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma in repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol, riževa moka. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.
Kuhanje v kropu
5-7 min
V dovolj velikem loncu, da bodo svaljki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, stresite notri zamrznjene svaljke. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje (5–7 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Kuhanje na sopari
5-7 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj stresite svaljke. Kuhate 5–7 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut” in med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje
4-6 min
Zamrznjene svaljke stresite v vroče olje in jih cvrite do zlato rumene barve (4–6 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.