Kmečki svaljki s polnozrnatimi ovsenimi kosmiči
Kmečki svaljki, obogateni s polnozrnatimi ovsenimi kosmiči. Poln okus- bogastvo vlaknin!
Polnozrnati ovseni kosmiči lepo dopolnjujejo krompirjevo testo in svaljkom podarijo poln, nekoliko oreškast okus. Zaradi visoke vsebnosti kosmičev so svaljki vir prehranske vlaknine in tako dobra osnova vaše varovalne prehrane.
Priprava:
6-8 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, OVSENI kosmiči 17 %, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), PŠENIČNA bela moka, koruzni škrob, jodirana sol, kurkuma.
Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko svaljkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 svaljkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 svaljkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale svaljke shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje v kropu
6-8 min
Zamrznjene svaljke stresemo v vrelo slano vodo, kuhamo 6-8 minut oz. dokler ne priplavajo na površje
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje z vročim zrakom (airfry-er)
8 min
Svaljke stresemo v skledo in jih premešamo z oljem. Cvrtnik predhodno segrejemo na 200 ℃ in pečemo 12-15 minut pri temperaturi 180-200 ℃. Da se enakomerno zapečejo z vseh strani, se izognemo prekrivanju in košaro pretresemo po 8 minutah.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, OVSENI kosmiči 17 %, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), PŠENIČNA bela moka, koruzni škrob, jodirana sol, kurkuma.
Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.
Kuhanje v kropu
6-8 min
Zamrznjene svaljke stresemo v vrelo slano vodo, kuhamo 6-8 minut oz. dokler ne priplavajo na površje
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje z vročim zrakom (airfry-er)
8 min
Svaljke stresemo v skledo in jih premešamo z oljem. Cvrtnik predhodno segrejemo na 200 ℃ in pečemo 12-15 minut pri temperaturi 180-200 ℃. Da se enakomerno zapečejo z vseh strani, se izognemo prekrivanju in košaro pretresemo po 8 minutah.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Burek
Rogljiči
Navihanci
Fino pekovsko pecivo
Zavitki-Štrudlji
Palačinke
Svaljki in ocvrtki
Štruklji
Cmoki
Kaneloni in polpeti
Testa
Pizze
Testenine
Potice in kolači
Piškoti
Slaščice
Druge blagovne znamke




