Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Korenčkovi štruklji – palice

Štruklji z nadevom iz naribanega korenja bodo prava popestritev jedilnika. Obožujemo štruklje vseh vrst.

rinfuza 8 kg (13 x cca. 600 g)
Cena / kg: 6,20

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

25-30 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Korenčkov nadev 60 % (korenček 45 %, kisla SMETANA, PŠENIČNI zdrob, JAJCA, krompirjev škrob E: 1412, korenček v prahu, jodirana sol), PŠENIČNA bela moka, voda, JAJCA, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E: 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
811 kJ/192 kcal
Maščobe
4,7 g
Od tega nasičene maščobe
1,9 g
Ogljikovi hidrati
31 g
Od teh sladkorji
3,1 g
Prehranske vlaknine
2,0 g
Beljakovine
5,7 g
Sol
0,90 g

Priprava

Kuhanje v kropu

25-30 min

V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.

Kuhanje na sopari

25-30 min

Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Korenčkov nadev 60 % (korenček 45 %, kisla SMETANA, PŠENIČNI zdrob, JAJCA, krompirjev škrob E: 1412, korenček v prahu, jodirana sol), PŠENIČNA bela moka, voda, JAJCA, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E: 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora

Kuhanje v kropu

25-30 min

V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.

Kuhanje na sopari

25-30 min

Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Domači skutni štruklji
    Preberi več

    Domači skutni štruklji

    500 g

    Redna cena: 4,95 

    Cena / kg:/ kg: 9,90
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Vzhajani orehovi štruklji
    Preberi več

    Vzhajani orehovi štruklji

    500 g

    Redna cena: 5,60 

    Cena / kg:/ kg: 11,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Gluhi štruklji - palice
    Preberi več

    Gluhi štruklji – palice

    rinfuza 8,10 kg ( 27 x 300 g)

    Redna cena: 45,44 

    Cena / kg:/ kg: 5,61
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Domači sladki skutni štruklji
    Preberi več

    Domači sladki skutni štruklji

    1 kg

    Redna cena: 9,10 

    Cena / kg:/ kg: 9,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka