Priprava:
2-3 min
Opis izdelka
Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.
Priporočamo
Na osebo skuhajte: za zakuho za pest kratkih fidelinov (15 g), za prilogo slabo prgišče (80 g), za glavno jed pa dobro prgišče (100 g).
Priprava
Kuhanje
2-3 min
Kratke fideline stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minuti) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite fideline v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minuti, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!
Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.
Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.
V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.
V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.
Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.
Pripravite jih z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odcedite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.
Kuhanje
2-3 min
Kratke fideline stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minuti) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite fideline v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minuti, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!
Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.
Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.
V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.
V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.
Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.
Pripravite jih z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odcedite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
    
                                                Burek
                      
                                                Rogljiči
                      
                                                Navihanci
                      
                                                Fino pekovsko pecivo
                      
                                                Zavitki-Štrudlji
                      
                                                Palačinke
                      
                                                Svaljki in ocvrtki
                      
                                                Štruklji
                      
                                                Cmoki
                      
                                                Kaneloni in polpeti
                      
                                                Testa
                      
                                                Pizze
                      
                                                Testenine
                      
                                                Potice in kolači
                      
                                                Piškoti
                      
                                                Slaščice
                      
                                                Druge blagovne znamke
                      
                
                          
                    
                            




