Priprava:
5-7 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 15 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), sveži SIR – SKUTA 10 %, JAJCA, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palmovo in repično olje), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko svaljkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 svaljkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 svaljkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale svaljke shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje v kropu
5-7 min
V dovolj velikem loncu, da bodo svaljki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, stresite notri zamrznjene svaljke. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje (5–7 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Kuhanje na sopari
5-7 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj stresite svaljke. Kuhate 5–7 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešajte. Pred koncem jih lahko po želji začinite še z mlado čebulo, porom, žajbljem ali baziliko. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje
4-6 min
Zamrznjene svaljke stresite v vroče olje in jih cvrite do zlato rumene barve (4–6 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Svaljki z dimljenim lososom
Poleti za kosilo radi posežemo po solatah ali testeninah. Radi jih imamo, ker so hitro pripravljene, lahke, pa še stanovanja ne segrevamo z dolgim kuhanjem. Ta recept za svaljke z dimljenim lososom združuje vse to. Krompirjeve svaljke je Evita preprosto skuhala, jim dodala koščke dimljenega lososa, zelenjavo začimbe in kislo smetano. Rezultat je osvežilna jed, kombinacija testenin in solate, kot nalašč za poletno kosilo. Prepustite se harmoniji okusov in uživajte v vsakem grižljaju!
Preberi večČas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4-5 porcij

Krompirjevi svaljki s hokaido bučo in kozjim sirom
Pri ljubiteljih buč se vrsta hokaido zagotovo uvršča v sam vrh. Navdušuje s svojo žarečo barvo, ki med kuho ne zbledi, lahko jo pripravimo na veliko različnih načinov, odlično se obnese tako v slanih kot v sladkih jedeh. Navadno jo pripravimo kot prilogo, v tem receptu pa jo je Evita pripravila kot glavno jed- z našimi svaljki in odličnim kozjim sirom. Bučo je najprej popekla, potem pa iz nje naredila okusno omako. A kar res doda poseben okus tej jedi, je popečeni žajbelj. Žajbelj svaljke, bučo in kozji sir poveže v neverjetno harmoničen vrtinec okusov.
Preberi večČas priprave:
40 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 15 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), sveži SIR – SKUTA 10 %, JAJCA, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palmovo in repično olje), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Kuhanje v kropu
5-7 min
V dovolj velikem loncu, da bodo svaljki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, stresite notri zamrznjene svaljke. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje (5–7 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Kuhanje na sopari
5-7 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj stresite svaljke. Kuhate 5–7 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešajte. Pred koncem jih lahko po želji začinite še z mlado čebulo, porom, žajbljem ali baziliko. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje
4-6 min
Zamrznjene svaljke stresite v vroče olje in jih cvrite do zlato rumene barve (4–6 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.