
Masleni francoski rogljiči s pistacijevim nadevom
Francoski rogljič s hrustljavo skorjico, puhasto masleno sredico in nadevom iz pistacijeve kreme.
Vsebuje kar 18% pistacijevega nadeva. Posut z drobljenimi bučnimi semeni.
Trend v svetu rogljičev.
Priprava:
17-20 min (180-190 °C)
30-60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, PISTACIJEV nadev 18 % (sladkor, rastlinska olja (repica, palma), PISTACIJEVA pasta 10 %, LAKTOZA, polnomastno MLEKO v prahu, modificiran škrob, emulgator: sončnični lecitin, arome, barvila: E141ii in E100), margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, jodirana sol, emulgatorja: sončnični lecitin in E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, MASLO 4,6 %, JAJCA, sladkor, kvas, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), fermentirana PŠENIČNA moka, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), posip: mleta bučna semena 1%, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzamete toliko rogljičkov, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
17-20 min (180-190 °C)
30-60 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–190 °C in dajte peči (17–20 minut). Servirajte kot sladico.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Pistacijev rogljiček in pistacijeva ledena kava
Pravim ljubiteljem pistacij ni teh nikoli dovolj. Pistacijev rogljiček združuje najboljše vseh svetov: puhasto testo in kremno polnilo slastnih pistacij. Ker pa sta kava in rogljiček najboljša kombinacija in ker pistacij zares ni nikoli preveč, je tu še hiter in preprost recept za pistacijevo ledeno kavo. Poskusite!
Preberi večČas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
1 porcija
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, PISTACIJEV nadev 18 % (sladkor, rastlinska olja (repica, palma), PISTACIJEVA pasta 10 %, LAKTOZA, polnomastno MLEKO v prahu, modificiran škrob, emulgator: sončnični lecitin, arome, barvila: E141ii in E100), margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, jodirana sol, emulgatorja: sončnični lecitin in E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, MASLO 4,6 %, JAJCA, sladkor, kvas, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), fermentirana PŠENIČNA moka, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), posip: mleta bučna semena 1%, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.
Peka v pečici
17-20 min (180-190 °C)
30-60 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–190 °C in dajte peči (17–20 minut). Servirajte kot sladico.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.