Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Mini žepki s čokoladno-lešnikovim nadevom

Ravno pravšnji za v usta, bogato polnjeni s čudovito čokolado in lešniki.

1 kg
Cena / kg: 9,55

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, čokoladno – LEŠNIKOV nadev 24 % (sladkor, rastlinske maščobe (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1662 kJ/398 kcal
Maščobe
23 g
Od tega nasičene maščobe
9,6 g
Ogljikovi hidrati
42 g
Od teh sladkorji
17 g
Prehranske vlaknine
1,1 g
Beljakovine
6,3 g
Sol
0,80 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko mini žepkov, kolikor jih nameravate pripraviti (3-4 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale žepke shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot sladico.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, čokoladno – LEŠNIKOV nadev 24 % (sladkor, rastlinske maščobe (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.

Peka v pečici

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Žepki z orehovim nadevom
    Preberi več

    Žepki z orehovim nadevom

    rinfuza 70 x 120 g

    Redna cena: 66,50 

    Cena / kg:/ kg: 7,92
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Čokoladne špirale
    Preberi več

    Čokoladne špirale

    rinfuza 80 x 100 g

    Redna cena: 65,60 

    Cena / kg:/ kg: 8,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Orehovi štrukeljčki
    Preberi več

    Orehovi štrukeljčki

    1 kg

    Redna cena: 11,10 

    Cena / kg:/ kg: 11,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni rešetki z jabolčnim nadevom
    Preberi več

    Masleni rešetki z jabolčnim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 49,70 

    Cena / kg:/ kg: 7,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka