Njoketi
Njoketi so njoki in kroketi v enem! Izdelani iz krompirjevega testa so odlični tako kuhani kot tudi ocvrti. Več uporabnosti v eni sami vrečki, manj zasedenega prostora v zamrzovalniku! Pripravite jih lahko tudi v airfryjerju!
Zaradi rustikalne oblike in ravno pravšnje velikosti jih omake lepo objamejo. Pripravljeni so zelo hitro, v le nekaj minutah bo na mizi slastna priloga ali prigrizek!
Priprava:
4-7 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma in repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.
Priprava
Kuhanje v kropu
4-7 min
Zamrznjene njokete stresemo v vrelo slano vodo, kuhanje 4-7 minut oz. dokler ne priplavajo na površje
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene njokete stresemo v vročo pomaščeno ponev, pečemo jih na zmerni temperaturi 8-10 minut.
Cvrtje z vročim zrakom (airfry-er)
12-15 min (180-200 °C)
Njokete stresemo v skledo in jih premešamo z oljem. Cvrtnik predhodno segrejemo na 200 ℃ in pečemo 12-15 minut pri temperaturi 180-200 ℃. Da se enakomerno zapečejo z vseh strani, se izognemo prekrivanju in košaro pretresemo po 8 minutah.
Slastni namigi
Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma in repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.
Kuhanje v kropu
4-7 min
Zamrznjene njokete stresemo v vrelo slano vodo, kuhanje 4-7 minut oz. dokler ne priplavajo na površje
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene njokete stresemo v vročo pomaščeno ponev, pečemo jih na zmerni temperaturi 8-10 minut.
Cvrtje z vročim zrakom (airfry-er)
12-15 min (180-200 °C)
Njokete stresemo v skledo in jih premešamo z oljem. Cvrtnik predhodno segrejemo na 200 ℃ in pečemo 12-15 minut pri temperaturi 180-200 ℃. Da se enakomerno zapečejo z vseh strani, se izognemo prekrivanju in košaro pretresemo po 8 minutah.
Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Burek
Rogljiči
Navihanci
Fino pekovsko pecivo
Zavitki-Štrudlji
Palačinke
Svaljki in ocvrtki
Štruklji
Cmoki
Kaneloni in polpeti
Testa
Pizze
Testenine
Potice in kolači
Piškoti
Slaščice
Druge blagovne znamke




