NOVO!

Njoketi

Njoketi so njoki in kroketi v enem! Izdelani iz krompirjevega testa so odlični tako kuhani kot tudi ocvrti. Več uporabnosti v eni sami vrečki, manj zasedenega prostora v zamrzovalniku! Pripravite jih lahko tudi v airfryjerju!
Zaradi rustikalne oblike in ravno pravšnje velikosti jih omake lepo objamejo. Pripravljeni so zelo hitro, v le nekaj minutah bo na mizi slastna priloga ali prigrizek!

500 g

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

4-7 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma in repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
895 kJ/212 kcal
Maščobe
3,4 g
Od tega nasičene maščobe
1,4 g
Ogljikovi hidrati
38 g
Od teh sladkorji
4,5 g
Prehranske vlaknine
1,8 g
Beljakovine
5,7 g
Sol
1,3 g

Priprava

Kuhanje v kropu

4-7 min

Zamrznjene njokete stresemo v vrelo slano vodo, kuhanje 4-7 minut oz. dokler ne priplavajo na površje

Peka v ponvi

8-10 min

Zamrznjene njokete stresemo v vročo pomaščeno ponev, pečemo jih na zmerni temperaturi 8-10 minut.

Cvrtje z vročim zrakom (airfry-er)

12-15 min (180-200 °C)

Njokete stresemo v skledo in jih premešamo z oljem. Cvrtnik predhodno segrejemo na 200 ℃ in pečemo 12-15 minut pri temperaturi 180-200 ℃. Da se enakomerno zapečejo z vseh strani, se izognemo prekrivanju in košaro pretresemo po 8 minutah.

Slastni namigi

Kot priloga ali prigrizek

Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Pomešajte

Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma in repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.

Kuhanje v kropu

4-7 min

Zamrznjene njokete stresemo v vrelo slano vodo, kuhanje 4-7 minut oz. dokler ne priplavajo na površje

Peka v ponvi

8-10 min

Zamrznjene njokete stresemo v vročo pomaščeno ponev, pečemo jih na zmerni temperaturi 8-10 minut.

Cvrtje z vročim zrakom (airfry-er)

12-15 min (180-200 °C)

Njokete stresemo v skledo in jih premešamo z oljem. Cvrtnik predhodno segrejemo na 200 ℃ in pečemo 12-15 minut pri temperaturi 180-200 ℃. Da se enakomerno zapečejo z vseh strani, se izognemo prekrivanju in košaro pretresemo po 8 minutah.

Kot priloga ali prigrizek

Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Pomešajte

Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Pirini svaljki
    Preberi več

    Pirini svaljki

    500 g

    Redna cena: 4,00 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kmečki svaljki brez skute
    Preberi več

    Kmečki svaljki brez skute

    1 kg

    Redna cena: 4,40 

    Cena / kg:/ kg: 4,40
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ocvrtki s sirom
    Preberi več

    Ocvrtki s sirom

    500 g

    Redna cena: 4,10 

    Cena / kg:/ kg: 8,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kmečki koruzni svaljki
    Preberi več

    Kmečki koruzni svaljki

    1 kg

    Redna cena: 6,00 

    Cena / kg:/ kg: 6,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka