Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Pehtranovi štruklji

Tradicionalna sladica za ljubitelje pehtrana.

rinfuza 50 x 100 g
Cena / kg: 7,60

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

15-18 min (170-180 °C)

90-120 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, pehtranov nadev (min 33 %) (JAJCA, kisla SMETANA, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), sladkor, PŠENIČNA bela moka, pehtran suh (min 4 %), arome), voda, sončnično olje, JAJCA, kvas, sladkor, posneto MLEKO v prahu, arome, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1208 kJ / 287 kcal
Maščobe
7,5 g
Od tega nasičene maščobe
2,1 g
Ogljikovi hidrati
46 g
Od teh sladkorji
14 g
Prehranske vlaknine
2,1 g
Beljakovine
7,9 g
Sol
0,70 g

Priprava

Peka v pečici

15-18 min (170-180 °C)

90-120 min

Štruklje vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (90–120 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–180 °C in dajte peči (15–18 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, pehtranov nadev (min 33 %) (JAJCA, kisla SMETANA, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), sladkor, PŠENIČNA bela moka, pehtran suh (min 4 %), arome), voda, sončnično olje, JAJCA, kvas, sladkor, posneto MLEKO v prahu, arome, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

15-18 min (170-180 °C)

90-120 min

Štruklje vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (90–120 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–180 °C in dajte peči (15–18 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Enojne ladjice
    Preberi več

    Enojne ladjice

    rinfuza 50 x 120 g

    Redna cena: 47,50 

    Cena / kg:/ kg: 7,92
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Maslene špirale s čokolado
    Preberi več

    Maslene špirale s čokolado

    1 kg

    Redna cena: 10,10 

    Cena / kg:/ kg: 10,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Orehovi štrukeljčki
    Preberi več

    Orehovi štrukeljčki

    1 kg

    Redna cena: 11,10 

    Cena / kg:/ kg: 11,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Žepki s skutnim nadevom
    Preberi več

    Žepki s skutnim nadevom

    rinfuza 70 x 120 g

    Redna cena: 67,20 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka