Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Široki rezanci

Tradicionalna družba bolonjske omake.
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

400 g
Cena / kg: 8,00

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

6-7 min

Opis izdelka

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Sestavine: pšenični durum zdrob, jajca (20 %), voda. Do 13,5 % vode.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1636 kJ/387 kcal
Maščobe
3,7 g
Od tega nasičene maščobe
1,1 g
Ogljikovi hidrati
70,6 g
Od teh sladkorji
1,2 g
Prehranske vlaknine
3,4 g
Beljakovine
16 g
Sol
0,1 g

Priporočamo

Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče vlivancev (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g)

Priprava

Kuhanje

6-7 min

V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite široke rezance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 6 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so široki rezancu kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.

Idealna omaka za vsako obliko

Večji polži lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje. Zaradi trdne strukture prenesejo tudi težo velikih kosov zelenjave ali mesa.

Večji metuljčki so nežnejši po strukturi kot nekatere druge večje testenine. Najbolje se počutijo v lahkih omakah na osnovi olja ali masla.

Svedri s svojimi zavoji na zunanji strani lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje.

Vodne vlivance zabelite z maslom. Lahko jih tudi posujete s praženimi drobtinami, zapečeno čebulo ali naribanim sirom. Podajo se k zrezkom, zelenjavnim in drugim omakam.

Polširoki rezanci ljubijo klasično omako alfredo iz masla in parmezana, lahko pa zraven primešate tudi smetano, koščke piščanca, dodate sire, česen ali zelišča, kot je bazilika. Odlični so s pestom genovese. S polširokimi rezanci se dobro ujamejo tudi mesne, morske, gobove in zelenjavne omake močnih okusov.

Široke rezance v italijanski tradicionalni kuhinji postrežejo z bolonjsko omako. Odlični so tudi z raguji in drugimi bogatimi mesnimi omakami, s kosi piščanca ali z mesnimi kroglicami ter s sirovimi omakami intenzivnih okusov.

Fuži so najpogosteje spremljava golažem in močnejšim omakam, odlični so tudi v enolončnicah in solatah, saj ostanejo čvrsti.Polnozrnate polširoke rezance kombinirajte z bolonjsko omako, pestom genovese, z drugimi mesnimi omakami, z začinjenimi zelenjavnimi omakami in pikantnimi omakami.

Polširoke korenčkove rezance postrežite z milimi maslenimi in oljnatimi omakami, ki poudarijo zelenjavno aromo. Odlični so z bolonjsko omako in z drugimi dodatki, ki se dobro ujemajo s korenčkom: s paradižnikom, svežimi siri, koščki svinjine, z lososom, rožmarinom …

Polširoki špinačni rezanci se zelo dobro ujemajo z maslenimi in oljnatimi omakami milih okusov, lahko pa jih kombinirate tudi z vsem, s čimer vam prija špinača: s svežimi siri, kot je skuta, s trdimi siri, česnovo omako, gobami, piščancem …

Dodajte malo oljčnega olja

Če jih skuhate za prilogo in jih boste postregli brez omake, brez dodatkov, jih zmešajte z nekaj kapljicami oljčnega olja, tako da se ne sprijemajo.

Odlični za gratiniranje

Zaradi svoje oblike in strukture so odlični tudi za gratinirane jedi.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Recepti

Raca z rezanci na azijski način

Brez race ni martinove pojedine. Pa tudi na kak drugi dan bi si jo lahko privoščili.
Kuharska mojstrica Evita Antončič je raco pripravila na priljubljen, azijski način. Račje meso v kombinaciji z okusi ingverja, sliv, sojine omake, pomaranč in eksotičnih začimb navduši. Priprava je preprosta. Evita vam razkrije tudi nekaj nasvetov za pripravo račjega mesa. Raco je postregla z jajčnimi rezanci in mešano zelenjavo.

Preberi več

Čas priprave:

45 minut

Zahtevnost:

Srednje zahtevno

Število porcij:

4 porcije

Azijska kokošja juha s širokimi rezanci

Če imate radi malo bolj azijske okuse, hkrati pa ste ljubitelj domače kokošje juhe, morate poizkusiti ta recept. Ingver, zvezdasti janež in limeta juhi vdihnejo pravi vzhodnjaški karakter. Zakuha pa naj bodo obvezno jajčni široki rezanci, saj je juha z njimi zares bogata in nasitna. In če ste doslej mislili, da za pripravo azijskih jedi potrebujete zares posebne začimbe, ste se motili. Iz začimb, ki jih imamo vsi doma, je z uporabo določenih tehnik Evita ustvarila avtentične azijske okuse.

Preberi več

Čas priprave:

2 uri 15 min

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

4 porcije

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine: pšenični durum zdrob, jajca (20 %), voda. Do 13,5 % vode.

Kuhanje

6-7 min

V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite široke rezance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 6 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so široki rezancu kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.

Idealna omaka za vsako obliko

Večji polži lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje. Zaradi trdne strukture prenesejo tudi težo velikih kosov zelenjave ali mesa.

Večji metuljčki so nežnejši po strukturi kot nekatere druge večje testenine. Najbolje se počutijo v lahkih omakah na osnovi olja ali masla.

Svedri s svojimi zavoji na zunanji strani lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje.

Vodne vlivance zabelite z maslom. Lahko jih tudi posujete s praženimi drobtinami, zapečeno čebulo ali naribanim sirom. Podajo se k zrezkom, zelenjavnim in drugim omakam.

Polširoki rezanci ljubijo klasično omako alfredo iz masla in parmezana, lahko pa zraven primešate tudi smetano, koščke piščanca, dodate sire, česen ali zelišča, kot je bazilika. Odlični so s pestom genovese. S polširokimi rezanci se dobro ujamejo tudi mesne, morske, gobove in zelenjavne omake močnih okusov.

Široke rezance v italijanski tradicionalni kuhinji postrežejo z bolonjsko omako. Odlični so tudi z raguji in drugimi bogatimi mesnimi omakami, s kosi piščanca ali z mesnimi kroglicami ter s sirovimi omakami intenzivnih okusov.

Fuži so najpogosteje spremljava golažem in močnejšim omakam, odlični so tudi v enolončnicah in solatah, saj ostanejo čvrsti.Polnozrnate polširoke rezance kombinirajte z bolonjsko omako, pestom genovese, z drugimi mesnimi omakami, z začinjenimi zelenjavnimi omakami in pikantnimi omakami.

Polširoke korenčkove rezance postrežite z milimi maslenimi in oljnatimi omakami, ki poudarijo zelenjavno aromo. Odlični so z bolonjsko omako in z drugimi dodatki, ki se dobro ujemajo s korenčkom: s paradižnikom, svežimi siri, koščki svinjine, z lososom, rožmarinom …

Polširoki špinačni rezanci se zelo dobro ujemajo z maslenimi in oljnatimi omakami milih okusov, lahko pa jih kombinirate tudi z vsem, s čimer vam prija špinača: s svežimi siri, kot je skuta, s trdimi siri, česnovo omako, gobami, piščancem …

Dodajte malo oljčnega olja

Če jih skuhate za prilogo in jih boste postregli brez omake, brez dodatkov, jih zmešajte z nekaj kapljicami oljčnega olja, tako da se ne sprijemajo.

Odlični za gratiniranje

Zaradi svoje oblike in strukture so odlični tudi za gratinirane jedi.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Eko polširoki korenčkovi rezanci
    Preberi več

    Eko polširoki korenčkovi rezanci

    1 kg

    Redna cena: 8,20 

    Cena / kg:/ kg: 8,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Jajčni jušni valjani rezanci
    Preberi več

    Jajčni jušni valjani rezanci

    400 g

    Redna cena: 3,25 

    Cena / kg:/ kg: 8,13
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kratki fidelini
    Preberi več

    Kratki fidelini

    500 g

    Redna cena: 3,25 

    Cena / kg:/ kg: 6,50
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kratki fidelini
    Preberi več

    Fidelini

    250 g

    Redna cena: 2,20 

    Cena / kg:/ kg: 8,80
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka