Priprava:
20-25 min (180-200 °C)
30-40 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
SKUTNI nadev 40 % (SKUTA 75 %), JAJCA, kisla SMETANA, PŠENIČNI zdrob, jodirana sol), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, sončnično olje, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko blazinic, kolikor jih nameravate pripraviti (5-6 na osebo za samostojno jedi, 3-4 na osebo za prigrizek). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale blaziniceshranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
20-25 min (180-200 °C)
30-40 min
Blazinice vzamete iz embalaže in položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico ogrejte na 180–200 °C in jih pecite (20–25 minut). Servirajte kot slani prigrizek.
Slastni namigi
Če želite, da se skorja blazinic še lepše zlato zapeče, jo pred pečenjem premažite s stepenim jajcem.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
SKUTNI nadev 40 % (SKUTA 75 %), JAJCA, kisla SMETANA, PŠENIČNI zdrob, jodirana sol), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, sončnično olje, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora
Peka v pečici
20-25 min (180-200 °C)
30-40 min
Blazinice vzamete iz embalaže in položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico ogrejte na 180–200 °C in jih pecite (20–25 minut). Servirajte kot slani prigrizek.
Če želite, da se skorja blazinic še lepše zlato zapeče, jo pred pečenjem premažite s stepenim jajcem.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.