Priprava:
8-10 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjene polnjene jajčne testenine, ki jih je treba obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Sestavine: PŠENIČNI durum zdrob, špinačni nadev 30 % (SKUTA 61 %, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), rafinirano sončnično olje, SIR, špinača v prahu 2,4 %, jodirana sol, poper, muškatni orešček), JAJCA 12 %, voda. Lahko vsebuje sojo. Jajca iz hlevske reje.
Priporočamo
Iz embalaže vzamete toliko tortelinov, kolikor jih nameravate pripraviti (150 gramov za samostojno jed, 100 gramov, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje
8-10 min
Torteline vzamete iz embalaže in kuhate v slanem kropu 8–10 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjene polnjene jajčne testenine, ki jih je treba obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine: PŠENIČNI durum zdrob, špinačni nadev 30 % (SKUTA 61 %, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), rafinirano sončnično olje, SIR, špinača v prahu 2,4 %, jodirana sol, poper, muškatni orešček), JAJCA 12 %, voda. Lahko vsebuje sojo. Jajca iz hlevske reje.
Kuhanje
8-10 min
Torteline vzamete iz embalaže in kuhate v slanem kropu 8–10 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.