Temne borovničeve palčke
Borovnice z jogurtom, skrite v nežno temno testo. Za ljubitelje manj sladkih sladic.
✔ brez dodanega sladkorja
✔ kar 39% borovnic v borovničevo-jogurtnem nadevu
✔ dodano rženo kislo testo za daljšo svežino
Priprava:
14-16 min (180-200 °C)
20-30 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom polnozrnate zmesi ter nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Borovničev nadev z JOGURTOM 35 % (borovnice 39 %, kisla SMETANA, mešanica za izdelavo MLEČNIH nadevov (sladkor, modificiran krompirjev škrob (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), koruzni škrob, dekstroza, sončnično olje, MLEČNE komponente (posneto MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine), JOGURT v prahu 3,8 %, glukozni sirup, kisline: E 270, E 327, E 330, naravne arome, JAJCE v prahu, stabilizator: E 401, PŠENIČNE vlaknine, aroma, sol), voda), PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palmino in repično olje v spremenljivih deležih), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata zmes 6 % (PŠENIČNI drobljenec, RŽENI drobljenec, PŠENIČNI otrobi, SOJIN drobljenec, lan, drobljenec PŠENIČNEGA slada, posušeno RŽENO kislo testo, pražena RŽENA in PŠENIČNA moka, SOJINA moka, sol, začimbe), OVSENI kosmiči 3 %, JAJCA, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), kvas, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol. Lahko vsebuje oreške in sezam.
Priprava
Peka v pečici
14-16 min (180-200 °C)
20-30 min
Palčke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20-30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–16 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom polnozrnate zmesi ter nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Borovničev nadev z JOGURTOM 35 % (borovnice 39 %, kisla SMETANA, mešanica za izdelavo MLEČNIH nadevov (sladkor, modificiran krompirjev škrob (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), koruzni škrob, dekstroza, sončnično olje, MLEČNE komponente (posneto MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine), JOGURT v prahu 3,8 %, glukozni sirup, kisline: E 270, E 327, E 330, naravne arome, JAJCE v prahu, stabilizator: E 401, PŠENIČNE vlaknine, aroma, sol), voda), PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palmino in repično olje v spremenljivih deležih), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata zmes 6 % (PŠENIČNI drobljenec, RŽENI drobljenec, PŠENIČNI otrobi, SOJIN drobljenec, lan, drobljenec PŠENIČNEGA slada, posušeno RŽENO kislo testo, pražena RŽENA in PŠENIČNA moka, SOJINA moka, sol, začimbe), OVSENI kosmiči 3 %, JAJCA, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), kvas, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol. Lahko vsebuje oreške in sezam.
Peka v pečici
14-16 min (180-200 °C)
20-30 min
Palčke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20-30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–16 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.