Temne kraljeve štručke s sezamom
Okusna, rahla in polnovredna kombinacija pšenice, rži, lana in sezama.
✔dodana semena sezama in lanu
✔ polnozrnati drobljenec v testu
✔ dodana polnozrnata moka in rženo kislo testo
Priprava:
13-16 min (180-200 °C)
25-30 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z dodatkom polnozrnate zmesi ter sezamom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata zmes 10 % (PŠENIČNI drobljenec, RŽENI drobljenec, PŠENIČNI otrobi, SOJIN drobljenec, lan, drobljenec PŠENIČNEGA slada, posušeno RŽENO kislo testo, pražena RŽENA in PŠENIČNA moka, SOJINA moka, sol, začimbe), JAJCA, SEZAM 3 %, kvas, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob). Lahko vsebuje mleko in oreške.
Priprava
Peka v pečici
13-16 min (180-200 °C)
25-30 min
Kraljeve štručke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (70g, 90g – 25–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite (70g – 13-15 minut, 90g – 14-16 minut). Postrezite kot prigrizek ali prilogo.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z dodatkom polnozrnate zmesi ter sezamom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata zmes 10 % (PŠENIČNI drobljenec, RŽENI drobljenec, PŠENIČNI otrobi, SOJIN drobljenec, lan, drobljenec PŠENIČNEGA slada, posušeno RŽENO kislo testo, pražena RŽENA in PŠENIČNA moka, SOJINA moka, sol, začimbe), JAJCA, SEZAM 3 %, kvas, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob). Lahko vsebuje mleko in oreške.
Peka v pečici
13-16 min (180-200 °C)
25-30 min
Kraljeve štručke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (70g, 90g – 25–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite (70g – 13-15 minut, 90g – 14-16 minut). Postrezite kot prigrizek ali prilogo.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.