Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Temne kraljeve štručke s sezamom

Okusna, rahla in polnovredna kombinacija pšenice, rži, lana in sezama.
✔dodana semena sezama in lanu
✔ polnozrnati drobljenec v testu
✔ dodana polnozrnata moka in rženo kislo testo

rinfuza 60 x 70 g
Cena / kg: 7,14

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

13-16 min (180-200 °C)

25-30 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z dodatkom polnozrnate zmesi ter sezamom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata zmes 10 % (PŠENIČNI drobljenec, RŽENI drobljenec, PŠENIČNI otrobi, SOJIN drobljenec, lan, drobljenec PŠENIČNEGA slada, posušeno RŽENO kislo testo, pražena RŽENA in PŠENIČNA moka, SOJINA moka, sol, začimbe), JAJCA, SEZAM 3 %, kvas, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob). Lahko vsebuje mleko in oreške.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1316 kJ/315 kcal
Maščobe
15 g
Od tega nasičene maščobe
6,8 g
Ogljikovi hidrati
34 g
Od teh sladkorji
1,1 g
Prehranske vlaknine
8,1 g
Beljakovine
4,9 g
Sol
0,80 g

Priprava

Peka v pečici

13-16 min (180-200 °C)

25-30 min

Kraljeve štručke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (70g, 90g – 25–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite (70g – 13-15 minut, 90g – 14-16 minut). Postrezite kot prigrizek ali prilogo.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z dodatkom polnozrnate zmesi ter sezamom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata zmes 10 % (PŠENIČNI drobljenec, RŽENI drobljenec, PŠENIČNI otrobi, SOJIN drobljenec, lan, drobljenec PŠENIČNEGA slada, posušeno RŽENO kislo testo, pražena RŽENA in PŠENIČNA moka, SOJINA moka, sol, začimbe), JAJCA, SEZAM 3 %, kvas, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob). Lahko vsebuje mleko in oreške.

Peka v pečici

13-16 min (180-200 °C)

25-30 min

Kraljeve štručke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (70g, 90g – 25–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite (70g – 13-15 minut, 90g – 14-16 minut). Postrezite kot prigrizek ali prilogo.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Ajdovi rogljiči z orehi
    Preberi več

    Ajdovi rogljiči z orehi

    800 g

    Redna cena: 9,30 

    Cena / kg:/ kg: 11,63
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni francoski rogljiči
    Preberi več

    Masleni francoski rogljiči

    rinfuza 100 x 60 g

    Redna cena: 49,00 

    Cena / kg:/ kg: 8,17
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Temni francoski rogljiči
    Preberi več

    Temni francoski rogljiči

    rinfuza 56 x 90 g

    Redna cena: 31,36 

    Cena / kg:/ kg: 6,22
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kraljeve štručke
    Preberi več

    Kraljeve štručke

    rinfuza 80 x 90 g

    Redna cena: 35,20 

    Cena / kg:/ kg: 4,89
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka