Priprava:
12-15 min (180-200 °C)
15-20 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom polnozrnate mešanice, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. S sladili in fruktozo.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, marelični nadev s sladili in fruktozo 14 % (marelična kaša 40 %, voda, sladilo: sorbitol 18,5 %, fruktoza 15 %, modificiran koruzni škrob: E 1422, želirno sredstvo: pektin, stabilizator: kalcijev citrat, kislina: citronska kislina, gostilo: ksantan gumi, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 331, konzervans: E 202, aroma, barvilo: karoteni), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata mešanica 4,0 % (SOJIN drobljenec, laneno seme, RŽENA sladna moka, RŽEN drobljenec, PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, PŠENIČNA polnozrnata moka, emulgatorja: E472e in E322, RŽENA moka, sredstvo proti sprijemanju: E170, repično olje, PŠENIČNA sladna moka, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina), JAJCA, kvas, PŠENIČNI otrobi 1,5 %, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu, sredstvo za podaljšanje svežine testa (naravni kvas iz PŠENIČNE moke v prahu, emulgatorja: E 472e in E 471, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina). Lahko vsebuje oreške, sezam in gorčično seme.
Priprava
Peka v pečici
12-15 min (180-200 °C)
15-20 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot sladico.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom polnozrnate mešanice, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. S sladili in fruktozo.
PŠENIČNA bela moka, voda, marelični nadev s sladili in fruktozo 14 % (marelična kaša 40 %, voda, sladilo: sorbitol 18,5 %, fruktoza 15 %, modificiran koruzni škrob: E 1422, želirno sredstvo: pektin, stabilizator: kalcijev citrat, kislina: citronska kislina, gostilo: ksantan gumi, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 331, konzervans: E 202, aroma, barvilo: karoteni), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata mešanica 4,0 % (SOJIN drobljenec, laneno seme, RŽENA sladna moka, RŽEN drobljenec, PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, PŠENIČNA polnozrnata moka, emulgatorja: E472e in E322, RŽENA moka, sredstvo proti sprijemanju: E170, repično olje, PŠENIČNA sladna moka, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina), JAJCA, kvas, PŠENIČNI otrobi 1,5 %, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu, sredstvo za podaljšanje svežine testa (naravni kvas iz PŠENIČNE moke v prahu, emulgatorja: E 472e in E 471, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina). Lahko vsebuje oreške, sezam in gorčično seme.
Peka v pečici
12-15 min (180-200 °C)
15-20 min
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot sladico.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.