Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Večji metuljčki

Privoščite si jih v lahkih omakah.
✔ pripravljeni po tradicionalni metodi z valjanjem testa
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

500 g
Cena / kg: 5,80

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

7-10 min

Opis izdelka

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1565 kJ/369 kcal
Maščobe
2,8 g
Od tega nasičene maščobe
0,8 g
Ogljikovi hidrati
69 g
Od teh sladkorji
1,7 g
Prehranske vlaknine
3,9 g
Beljakovine
15 g
Sol
0,10 g

Priporočamo

Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče metuljčkov (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).

Priprava

Kuhanje

7-10 min

V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite metuljčke v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 8 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so metuljčki kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.

Idealna omaka za vsako obliko

Večji polži lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje. Zaradi trdne strukture prenesejo tudi težo velikih kosov zelenjave ali mesa.

Večji metuljčki so nežnejši po strukturi kot nekatere druge večje testenine. Najbolje se počutijo v lahkih omakah na osnovi olja ali masla.

Svedri s svojimi zavoji na zunanji strani lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje.

Vodne vlivance zabelite z maslom. Lahko jih tudi posujete s praženimi drobtinami, zapečeno čebulo ali naribanim sirom. Podajo se k zrezkom, zelenjavnim in drugim omakam.

Polširoki rezanci ljubijo klasično omako alfredo iz masla in parmezana, lahko pa zraven primešate tudi smetano, koščke piščanca, dodate sire, česen ali zelišča, kot je bazilika. Odlični so s pestom genovese. S polširokimi rezanci se dobro ujamejo tudi mesne, morske, gobove in zelenjavne omake močnih okusov.

Široke rezance v italijanski tradicionalni kuhinji postrežejo z bolonjsko omako. Odlični so tudi z raguji in drugimi bogatimi mesnimi omakami, s kosi piščanca ali z mesnimi kroglicami ter s sirovimi omakami intenzivnih okusov.

Fuži so najpogosteje spremljava golažem in močnejšim omakam, odlični so tudi v enolončnicah in solatah, saj ostanejo čvrsti.Polnozrnate polširoke rezance kombinirajte z bolonjsko omako, pestom genovese, z drugimi mesnimi omakami, z začinjenimi zelenjavnimi omakami in pikantnimi omakami.

Polširoke korenčkove rezance postrežite z milimi maslenimi in oljnatimi omakami, ki poudarijo zelenjavno aromo. Odlični so z bolonjsko omako in z drugimi dodatki, ki se dobro ujemajo s korenčkom: s paradižnikom, svežimi siri, koščki svinjine, z lososom, rožmarinom …

Polširoki špinačni rezanci se zelo dobro ujemajo z maslenimi in oljnatimi omakami milih okusov, lahko pa jih kombinirate tudi z vsem, s čimer vam prija špinača: s svežimi siri, kot je skuta, s trdimi siri, česnovo omako, gobami, piščancem …

Idealni za enolončnice in solate

Ker po kuhanju ostanejo čvrsti, so primerni tudi za solate in odlični v enolončnicah.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Kuhanje

7-10 min

V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite metuljčke v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 8 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so metuljčki kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.

Idealna omaka za vsako obliko

Večji polži lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje. Zaradi trdne strukture prenesejo tudi težo velikih kosov zelenjave ali mesa.

Večji metuljčki so nežnejši po strukturi kot nekatere druge večje testenine. Najbolje se počutijo v lahkih omakah na osnovi olja ali masla.

Svedri s svojimi zavoji na zunanji strani lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje.

Vodne vlivance zabelite z maslom. Lahko jih tudi posujete s praženimi drobtinami, zapečeno čebulo ali naribanim sirom. Podajo se k zrezkom, zelenjavnim in drugim omakam.

Polširoki rezanci ljubijo klasično omako alfredo iz masla in parmezana, lahko pa zraven primešate tudi smetano, koščke piščanca, dodate sire, česen ali zelišča, kot je bazilika. Odlični so s pestom genovese. S polširokimi rezanci se dobro ujamejo tudi mesne, morske, gobove in zelenjavne omake močnih okusov.

Široke rezance v italijanski tradicionalni kuhinji postrežejo z bolonjsko omako. Odlični so tudi z raguji in drugimi bogatimi mesnimi omakami, s kosi piščanca ali z mesnimi kroglicami ter s sirovimi omakami intenzivnih okusov.

Fuži so najpogosteje spremljava golažem in močnejšim omakam, odlični so tudi v enolončnicah in solatah, saj ostanejo čvrsti.Polnozrnate polširoke rezance kombinirajte z bolonjsko omako, pestom genovese, z drugimi mesnimi omakami, z začinjenimi zelenjavnimi omakami in pikantnimi omakami.

Polširoke korenčkove rezance postrežite z milimi maslenimi in oljnatimi omakami, ki poudarijo zelenjavno aromo. Odlični so z bolonjsko omako in z drugimi dodatki, ki se dobro ujemajo s korenčkom: s paradižnikom, svežimi siri, koščki svinjine, z lososom, rožmarinom …

Polširoki špinačni rezanci se zelo dobro ujemajo z maslenimi in oljnatimi omakami milih okusov, lahko pa jih kombinirate tudi z vsem, s čimer vam prija špinača: s svežimi siri, kot je skuta, s trdimi siri, česnovo omako, gobami, piščancem …

Idealni za enolončnice in solate

Ker po kuhanju ostanejo čvrsti, so primerni tudi za solate in odlični v enolončnicah.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Zvezdice
    Preberi več

    Zvezdice

    250 g

    Redna cena: 2,20 

    Cena / kg:/ kg: 8,80
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Vodni vlivanci za prilogo
    Preberi več

    Vodni vlivanci za prilogo

    500 g

    Redna cena: 3,25 

    Cena / kg:/ kg: 6,50
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Špinačni tortelini
    Preberi več

    Špinačni tortelini

    1 kg

    Redna cena: 8,95 

    Cena / kg:/ kg: 8,95
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Fuži
    Preberi več

    Fuži

    3 kg

    Redna cena: 19,30 

    Cena / kg:/ kg: 6,43
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka