Priprava:
8-10 min
Opis izdelka
Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.
Priporočamo
Za zakuho skuhajte za pest (15 g) vodnih vlivancev na osebo.
Priprava
Kuhanje
8-10 min
Vlivance stresite v vrelo juho, skuhajte (8 minut) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite vlivance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 8 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so vlivanci kuhani, jih odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!
Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.
Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.
V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.
V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.
Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Recepti

Enolončnica z vodnimi vlivanci
Vam je že kdaj prišlo na pamet, da bi jajčevce in paradižnik pripravili kot enolončnico? Tu je recept zanjo! To je nenavadna, tolažilna, po poletju dišeča enolončnica, ki vas bo pogrela v prvih jesenskih dneh. Poleg jajčevcev preseneti še z dodatkom fete in svežo baziliko. V takšno enolončnico se kot zakuha zares najbolje podajo vodni vlivanci. Ker vsebujejo obilje svežih jajc, ji dodajo še pravo dozo krepkosti. Ker pa je vse narejeno v eni posodi, vam ne bo potrebno niti zapravljati časa s pomivanjem.
Preberi večČas priprave:
35 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4-5 porcij
Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.
Kuhanje
8-10 min
Vlivance stresite v vrelo juho, skuhajte (8 minut) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite vlivance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 8 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so vlivanci kuhani, jih odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!
Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.
Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.
V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.
V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.
Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.