Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Vodni vlivanci za juho

Klasična zakuha za govejo juho.
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

500 g
Cena / kg: 6,50

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

8-10 min

Opis izdelka

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1636 kJ/387 kcal
Maščobe
3,7 g
Od tega nasičene maščobe
1,1 g
Ogljikovi hidrati
71 g
Od teh sladkorji
1,2 g
Prehranske vlaknine
3,4 g
Beljakovine
16 g
Sol
0,10 g

Priporočamo

Za zakuho skuhajte za pest (15 g) vodnih vlivancev na osebo.

Priprava

Kuhanje

8-10 min

Vlivance stresite v vrelo juho, skuhajte (8 minut) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite vlivance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 8 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so vlivanci kuhani, jih odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Recepti

Enolončnica z vodnimi vlivanci

Vam je že kdaj prišlo na pamet, da bi jajčevce in paradižnik pripravili kot enolončnico? Tu je recept zanjo! To je nenavadna, tolažilna, po poletju dišeča enolončnica, ki vas bo pogrela v prvih jesenskih dneh. Poleg jajčevcev preseneti še z dodatkom fete in svežo baziliko. V takšno enolončnico se kot zakuha zares najbolje podajo vodni vlivanci. Ker vsebujejo obilje svežih jajc, ji dodajo še pravo dozo krepkosti. Ker pa je vse narejeno v eni posodi, vam ne bo potrebno niti zapravljati časa s pomivanjem.

Preberi več

Čas priprave:

35 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

4-5 porcij

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Kuhanje

8-10 min

Vlivance stresite v vrelo juho, skuhajte (8 minut) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite vlivance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 8 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so vlivanci kuhani, jih odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Široki rezanci
    Preberi več

    Široki rezanci

    400 g

    Redna cena: 3,20 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Polširoki rezanci
    Preberi več

    Polširoki rezanci

    2 kg

    Redna cena: 10,70 

    Cena / kg:/ kg: 5,35
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Eko temni polži
    Preberi več

    Eko temni polži

    2 kg

    Redna cena: 9,70 

    Cena / kg:/ kg: 4,85
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Špinačni tortelini
    Preberi več

    Špinačni tortelini

    1 kg

    Redna cena: 8,95 

    Cena / kg:/ kg: 8,95
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka