Priprava:
35-45 min (180-200 °C)
60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeno delno sušeno vlečeno testo, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, glukozni sirup, sončnično olje, koruzni škrob, JAJCA, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora
Priporočamo
Porabite vse testo v pakiranju naenkrat.
Priprava
Peka v pečici
35-45 min (180-200 °C)
60 min
Testo vzemite iz embalaže, razvijte, navlažite in nadevajte s slanim ali sladkim nadevom. Položite ga v namaščen pekač in premažite z maslom ali jajcem. Vmes segrejte pečico (na 180–200 °C) in pecite 30–45 minut, odvisno od nadeva.
Slastni namigi
Vlečeno testo lahko odtajate v eni uri, če imate čas, pa je še bolje, da ga v originalni embalaži čez noč pustite v hladilniku. Tako se odtaja še bolj enakomerno in se plasti zagotovo ne lepijo med seboj.
Odprto vlečeno testo se hitro posuši. Zato najprej pripravite vse sestavine in pripomočke, šele nato odprite testo.
Če delate iz vlečenega testa mošnjičke, skodelice, zvitke in druge drobne oblike, pokrijte testo z vlažno krpo ali folijo in ga jemljite sproti, da se ne izsuši.
Vse plasti testa lahko pred nadevanjem in zavijanjem premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Uporabite približno 1 čajno žličko maščobe na plast. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko nadevate vlečeno testo, pustite rob prazen, da ga lahko zavihate na notranjo stran. Tako nadev med peko ne bo ušel ven, jed pa bo tudi bolj sočna.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Recepti

Porova pita iz vlečenega testa
Ta recept vas bo navdušil, še zlasti, če imate radi sočne slane pite, enostavno in hitro pripravo. Por ji daje aromatičen, a blag okus. Kremni sir in parmezan pa poskrbita za res slastno, kremno teksturo. Priprava te porove pite je tudi zabavna, saj ne zahteva pretirane natančnosti. Nadevano testo namreč zmečkamo in polagamo v pekač. Porova pita po Evitinem receptu je odlična topla ali hladna, Lahko jo postrežete kot prilogo h kosilu, tudi kot samostojno jed, ostanke pa lahko tudi hladne pospravite zvečer ali pa jih odnesete s seboj na izlet ali v službo.
Preberi večČas priprave:
50 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
Hitro zamrznjeno delno sušeno vlečeno testo, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, glukozni sirup, sončnično olje, koruzni škrob, JAJCA, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora
Peka v pečici
35-45 min (180-200 °C)
60 min
Testo vzemite iz embalaže, razvijte, navlažite in nadevajte s slanim ali sladkim nadevom. Položite ga v namaščen pekač in premažite z maslom ali jajcem. Vmes segrejte pečico (na 180–200 °C) in pecite 30–45 minut, odvisno od nadeva.
Vlečeno testo lahko odtajate v eni uri, če imate čas, pa je še bolje, da ga v originalni embalaži čez noč pustite v hladilniku. Tako se odtaja še bolj enakomerno in se plasti zagotovo ne lepijo med seboj.
Odprto vlečeno testo se hitro posuši. Zato najprej pripravite vse sestavine in pripomočke, šele nato odprite testo.
Če delate iz vlečenega testa mošnjičke, skodelice, zvitke in druge drobne oblike, pokrijte testo z vlažno krpo ali folijo in ga jemljite sproti, da se ne izsuši.
Vse plasti testa lahko pred nadevanjem in zavijanjem premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Uporabite približno 1 čajno žličko maščobe na plast. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko nadevate vlečeno testo, pustite rob prazen, da ga lahko zavihate na notranjo stran. Tako nadev med peko ne bo ušel ven, jed pa bo tudi bolj sočna.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.