Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Zamrznjeno vlečeno testo

Testo zavito na roli, zato se ne trga ali lomi.
6 lističev v paketu je idealno za en pekač.
✔ primerno za: zavitke (štrudlje), štruklje, burek

500 g
Cena / kg: 7,90

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

35-45 min (180-200 °C)

60 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeno delno sušeno vlečeno testo, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, glukozni sirup, sončnično olje, koruzni škrob, JAJCA, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1263 kJ/299 kcal
Maščobe
4,2 g
Od tega nasičene maščobe
0,6 g
Ogljikovi hidrati
55 g
Od teh sladkorji
2,9 g
Prehranske vlaknine
2,8 g
Beljakovine
9,2 g
Sol
0,90 g

Priporočamo

Porabite vse testo v pakiranju naenkrat.

Priprava

Peka v pečici

35-45 min (180-200 °C)

60 min

Testo vzemite iz embalaže, razvijte, navlažite in nadevajte s slanim ali sladkim nadevom. Položite ga v namaščen pekač in premažite z maslom ali jajcem. Vmes segrejte pečico (na 180–200 °C) in pecite 30–45 minut, odvisno od nadeva.

Slastni namigi

Odtajanje čez noč

Vlečeno testo lahko odtajate v eni uri, če imate čas, pa je še bolje, da ga v originalni embalaži čez noč pustite v hladilniku. Tako se odtaja še bolj enakomerno in se plasti zagotovo ne lepijo med seboj.

Odprite tik pred uporabo

Odprto vlečeno testo se hitro posuši. Zato najprej pripravite vse sestavine in pripomočke, šele nato odprite testo.

Pokrivajte testo

Če delate iz vlečenega testa mošnjičke, skodelice, zvitke in druge drobne oblike, pokrijte testo z vlažno krpo ali folijo in ga jemljite sproti, da se ne izsuši.

Testo pred peko namastite

Vse plasti testa lahko pred nadevanjem in zavijanjem premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Uporabite približno 1 čajno žličko maščobe na plast. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Da nadev ne uide

Ko nadevate vlečeno testo, pustite rob prazen, da ga lahko zavihate na notranjo stran. Tako nadev med peko ne bo ušel ven, jed pa bo tudi bolj sočna.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Recepti

Porova pita iz vlečenega testa

Ta recept vas bo navdušil, še zlasti, če imate radi sočne slane pite, enostavno in hitro pripravo. Por ji daje aromatičen, a blag okus. Kremni sir in parmezan pa poskrbita za res slastno, kremno teksturo. Priprava te porove pite je tudi zabavna, saj ne zahteva pretirane natančnosti. Nadevano testo namreč zmečkamo in polagamo v pekač. Porova pita po Evitinem receptu je odlična topla ali hladna, Lahko jo postrežete kot prilogo h kosilu, tudi kot samostojno jed, ostanke pa lahko tudi hladne pospravite zvečer ali pa jih odnesete s seboj na izlet ali v službo.

Preberi več

Čas priprave:

50 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

6 porcij

Hitro zamrznjeno delno sušeno vlečeno testo, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, voda, glukozni sirup, sončnično olje, koruzni škrob, JAJCA, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora

Peka v pečici

35-45 min (180-200 °C)

60 min

Testo vzemite iz embalaže, razvijte, navlažite in nadevajte s slanim ali sladkim nadevom. Položite ga v namaščen pekač in premažite z maslom ali jajcem. Vmes segrejte pečico (na 180–200 °C) in pecite 30–45 minut, odvisno od nadeva.

Odtajanje čez noč

Vlečeno testo lahko odtajate v eni uri, če imate čas, pa je še bolje, da ga v originalni embalaži čez noč pustite v hladilniku. Tako se odtaja še bolj enakomerno in se plasti zagotovo ne lepijo med seboj.

Odprite tik pred uporabo

Odprto vlečeno testo se hitro posuši. Zato najprej pripravite vse sestavine in pripomočke, šele nato odprite testo.

Pokrivajte testo

Če delate iz vlečenega testa mošnjičke, skodelice, zvitke in druge drobne oblike, pokrijte testo z vlažno krpo ali folijo in ga jemljite sproti, da se ne izsuši.

Testo pred peko namastite

Vse plasti testa lahko pred nadevanjem in zavijanjem premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Uporabite približno 1 čajno žličko maščobe na plast. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Da nadev ne uide

Ko nadevate vlečeno testo, pustite rob prazen, da ga lahko zavihate na notranjo stran. Tako nadev med peko ne bo ušel ven, jed pa bo tudi bolj sočna.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Razvaljano listnato testo
    Preberi več

    Razvaljano listnato testo

    6 kg

    Redna cena: 27,54 

    Cena / kg:/ kg: 4,59
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Testo za lazanjo
    Preberi več

    Testo za lazanjo

    5 kg

    Redna cena: 27,50 

    Cena / kg:/ kg: 5,50
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Testo za pizzo
    Preberi več

    Testo za pizzo

    1 kg

    Redna cena: 4,30 

    Cena / kg:/ kg: 4,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Listnato testo
    Preberi več

    Listnato testo

    500 g

    Redna cena: 3,30 

    Cena / kg:/ kg: 6,60
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka