Priprava:
14-16 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, PŠENIČNI zdrob 22 %, sveži SIR – SKUTA, krompirjevi kosmiči 14 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, riževa moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko cmokov, kolikor jih nameravate pripraviti (4–6 kosov na osebo za samostojno jed, 2–3 kose, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje v kropu
14-16 min
V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 14–16 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje na sopari
14-16 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 14–16 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, PŠENIČNI zdrob 22 %, sveži SIR – SKUTA, krompirjevi kosmiči 14 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, riževa moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Kuhanje v kropu
14-16 min
V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 14–16 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje na sopari
14-16 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 14–16 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.