Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Žepki s čokoladno-lešnikovim nadevom

Čokoladno srce skrito v hrustljavo testo, ljubitelji čokolade ga ne bodo spregledali.

rinfuza 70 x 120 g
Cena / kg: 8,25

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, čokoladno – LEŠNIKOV nadev 25 % (sladkor, rastlinska olja (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1629 kJ/390 kcal
Maščobe
23 g
Od tega nasičene maščobe
8,2 g
Ogljikovi hidrati
40 g
Od teh sladkorji
14 g
Prehranske vlaknine
1,5 g
Beljakovine
6,2 g
Sol
0,70 g

Priprava

Peka v pečici

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot sladico.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, čokoladno – LEŠNIKOV nadev 25 % (sladkor, rastlinska olja (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.

Peka v pečici

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Mini žepki s čokoladno-lešnikovim nadevom
    Preberi več

    Mini žepki s čokoladno-lešnikovim nadevom

    1 kg

    Redna cena: 9,55 

    Cena / kg:/ kg: 9,55
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Pehtranovi štruklji
    Preberi več

    Pehtranovi štruklji

    rinfuza 50 x 100 g

    Redna cena: 38,00 

    Cena / kg:/ kg: 7,60
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Maslene špirale s čokolado
    Preberi več

    Maslene špirale s čokolado

    1 kg

    Redna cena: 10,10 

    Cena / kg:/ kg: 10,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ladjice
    Preberi več

    Ladjice

    rinfuza 50 x 140 g

    Redna cena: 58,50 

    Cena / kg:/ kg: 8,36
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka