Rešetki z “bueno” nadevom
Pecivo iz rahlega, kvašenega listnatega testa z bogatim lešnikovo-mlečnim nadevom, ki spominja na znan »bueno« okus. S kar 25 % nadeva, kremnega in bogatega okusa po lešnikih. Posut je z mandljevimi lističi z zaradi česar je paša za oči in razvajanje za brbončice.
Priprava:
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, LEŠNIKOVO-MLEČNI nadev 25 % (sladkor, rastlinska olja in maščobe (palma, sončnica), LEŠNIK 18 %, laktoza, modificiran škrob, emulgator: sončnični lecitini, sol, aroma), margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, jodirana sol, emulgatorja: sončnični lecitin in E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: karoteni, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, JAJCA, posip – MANDLJEVI lističi, premaz (voda, modificiran škrob, škrob, PŠENIČNE beljakovine), kvas, sladkor, jodirana sol, posneto MLEKO v prahu, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), fermentirana PŠENIČNA moka. Lahko vsebuje sojo, druge oreščke in sezam.
Priprava
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Rešetke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30-40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, LEŠNIKOVO-MLEČNI nadev 25 % (sladkor, rastlinska olja in maščobe (palma, sončnica), LEŠNIK 18 %, laktoza, modificiran škrob, emulgator: sončnični lecitini, sol, aroma), margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, jodirana sol, emulgatorja: sončnični lecitin in E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: karoteni, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, JAJCA, posip – MANDLJEVI lističi, premaz (voda, modificiran škrob, škrob, PŠENIČNE beljakovine), kvas, sladkor, jodirana sol, posneto MLEKO v prahu, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), fermentirana PŠENIČNA moka. Lahko vsebuje sojo, druge oreščke in sezam.
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Rešetke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30-40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Burek
Rogljiči
Navihanci
Fino pekovsko pecivo
Zavitki-Štrudlji
Palačinke
Svaljki in ocvrtki
Štruklji
Cmoki
Kaneloni in polpeti
Testa
Pizze
Testenine
Potice in kolači
Piškoti
Slaščice
Druge blagovne znamke




