Priznanja

Odlični pekovski izdelki

Gospodarska Zbornica Slovenije – Zbornica živilskih in kmetijskih podjetij vsako leto podeljuje priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Oznaka Zlato odličje pomeni ne le najvišjo kakovost izdelka temveč tudi zavezo proizvajalca, da zagotavlja enako kakovost izdelka skozi vse leto. Pekarna Pečjak že vrsto let prejema zlata odličja za svoje izdelke.

Preberite si več o letošnji podelitvi 2024.


Trusted Brand

Raziskavo Trusted Brand pod okriljem revije Reader’s Digest Slovenija za Mladinsko Knjigo izvaja raziskovalna hiša Mediana. Raziskava ugotavlja katerim blagovnim znamkam in osebnostim iz sveta medijev, športa in poslovnega sveta slovenski potrošniki najbolj zaupamo. Pekarna Pečjak je letos že drugič prejela priznanje za najbolj zaupanja vredno blagovno znamko v kategoriji kruh in pekovsko pecivo. Več o nagradi in prejemnikih nagrad najdete med novicami na naših straneh.


Zaveze odgovornosti

Oktobra 2019 se je slovenski sektor pekarstva pridružil projektu Zaveza odgovornosti, ki ga vodi Gospodarska Zbornica Slovenije in ki že združuje mlečno predelovalni sektor in sektor brezalkoholnih pijač. Slovenska živilska podjetja, podpisnice Zavez odgovornosti, se zavedajo svojega vpliva na potrošnike ter želijo z informiranjem in preoblikovanjem svojih živil prispevati k bolj zdravemu življenjskemu slogu potrošnikov.

Pekarna Pečjak se je skupaj še s sedmimi pekarskimi podjetji (Žito,  Mlinotest, Don Don, Mercator IP, Spar Slovenija,  Hlebček, Mlinopek) zavezala k zmanjševanju soli v izdelkih in širši ponudbi polnozrnatih pekovskih izdelkov. Pekarski sektor bo tako do leta 2022 zmanjšal vsebnost dodane soli v kruhu za 5% in razširil ponudbo pekovskih izdelkov z večjo vsebnostjo polnozrnatih sestavin.


Inovativno živilo leta

Institut za nutricionistiko (NUTRIS) podpira trud proizvajalcev v inovativen razvoj novih živil, ki imajo bodisi boljšo prehransko sestavo, vsebujejo manj aditivov, podpirajo zdravje, ali pa druge lastnosti, ki prispevajo k prijaznosti potrošnikom ali okolju. Od leta 2014 tako vsako leto podeljuje nagrade za najbolj inovativna živila.

V Pekarni Pečjak smo razvili visokoproteinske testenine Pure, ki so zahtevale več let razvoja recepta in tehnologije za proizvodnjo. Ob lansiranju na tržišče jim je Inštitut za nutricionistiko podelil znak Inovativno živilo 2016. V utemeljitvi so zapisali: »Testenine Pure odlikuje izjemno visoka vsebnost beljakovin, zaradi česar predstavljajo dobro alternativo drugim visoko-beljakovinskim obrokom. Dodane so jim kakovostne grahove beljakovine, uporablja pa se jih lahko bodisi samostojno ali kot prilogo drugim jedem. Še posebej zanimive so za športnike.«